Zastupnik Hrvatskog Sabora “BOŽO LJUBIĆ POSJETIO TVRTKU “PREIS USORA”:

0
507

Ljubić odao priznanje vodstvu tvrtke i obećao pomoć HNS BiH i RHljubić-usora-595x340

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora i predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske dr. Božo Ljubić, boravio je u općini Usora gdje je posjetio dva proizvodna poduzeća koje se bave obradom metala i proizvodnjom metalnih proizvoda, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Posebno je impresivno bilo vidjeti tvornicu ‘Preis Usora’ koja je u suvlasništvu Mije Ćosića i istoimene poznata austrijske kompanije, u kojoj je zaposleno preko 120 ljudi. ‘Preis Usora’ proizvodi kućišta za velike transformatore koji se izvoze u SAD i na Bliski istok.

-Za mene je ohrabrujuće što sam vidio kako su u proizvodnom i u upravljčkim procesu angažirani mladi ljudi iz Usore koji su uglavnom svoje obrazovanje stekli na Sveučilištu u Mostaru, izjavio je dr Ljubić.

Odajući priznanje poduzetnicima i tim mladim ljudima, Ljubić je istakako kako je to upravo način na koji se podržava ostanak Hrvata u BiH, te je s pozicije koju trenutno obnaša obećao punu potporu Hrvatskog narodnog sabora kao i institucija Republike Hrvatske koji mogu kroz projekte zapošljavanja pomoći Hrvatima u BiH.