LJUBIĆ: Radit ćemo na tome da se otkloni diskriminirajući i ponižavajući tretman birača izvan RH

0
505

Dr. Božo Ljubić, Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS)i nositelj liste HDZ za XI. izbornu jedinicu zahvalio se danas biračima koji su izašli na izbore u 11. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor, a posebno onima koji su svoj glas dali listi HDZ-a, prenosi  bpz.ba U Ljubićevu priopćenju stoji:

-Čestitam predsjedniku HDZ-a gosp. Andreju Plenkoviću na pobjedi HDZ na izborima za Hrvatski sabor. Čestitam svim izabranim zastupnicima i zastupnicama. Očekujem da će HDZ na čelu s gosp. Plenkovićem vrlo brzo formirati stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu.

Zahvaljujem se svim hrvatskim državljanima izvan Republike Hrvatske koji su usprkos nekorektnim uvjetima izišli na izbore za Hrvatski sabor. Posebice se zahvaljujem onima koji su svoj glas dali zajedničkoj listi HDZ. Zahvaljujem se svojim kolegicama i kolegama s Liste HDZ za XI. izbornu jedinicu koji su tijekom kampanje na najbolji način prezentirali program HDZ i kao kandidati se predstavili u najboljem svjetlu.

Očekujem da su ovo zadnji izbori za Hrvatski sabor na kojima smo mi hrvatski državljani izvan Republike Hrvatske prisiljeni svoje ustavno biračko pravo ostvarivati na ovako diskriminatoran i ponižavajući način. Obećavam u ime svojih kolega koji su izabrani u XI izbornoj jedinici da ćemo u budućem sazivu Sabora raditi na tome da se osigura dostojanstven i ravnopravan tretman svih hrvatskih državljana izvan RH u ostvarivanju našeg ustavnog i zakonskog prava u odnosu na izborni proces, naveo je Ljubić u priopćenju bpz.ba