LJUBIĆ: Sutrašnje zasjedanje HNS BiH pokazat će čvrstu opredjeljenost Hrvata u obrani svog prava na BiH

0
508

Sve je spremno za 9. zasjedanje Hrvatskog Narodnog sabora, koje će se održati sutra u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru s početkom u 11 sati. Oko 600 izaslanika iz 12 političkih stranaka okupljenih na zasjedanju, kako se očekuje, usvojit će Rezoluciju HNS BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Rezolucija će iskazati jasan i nedvojben stav svih izaslanika Hrvatskog Narodnog Sabora da je naš put prema EU i Nato savezu, kazao je izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH, ali da je prioritet svih prioriteta izmjena Izbornog zakona, naravno u ograničenoj mjeri i samog Ustava, koliko je to potrebno, da bi se konačno postigla jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH, da bi se otklonile sve diskriminacije koje postoje u BiH, a one, a one postoje prema hrvatskom narodu u BiH, kao što postoje i prema onima koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda Bariša Čolak za RTV Herceg Bosne.

Čolak smtra kako će Rezolucija biti poticaj da se doše do izmjena Izbornog zakona kako BiH ne bi utonula u dublje političke krize, koje mogu imati nesagledive posljedice.

Predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH dr. Božo Ljubić kaza je za RTV HB kako je cilj ovog zasjedanja Sabora da “pošaljemo jasne poruke predstavnicima druga dva konstitutivna naroda, ali i predstavnicima međunarodne zajednice da su Hrvati u BiH čvrsto opredjeljeni za obrani svog prava na Bosnu i Hercegovinu, da Hrvati kreativno sudjeluju u tom procesu i da taj proces mora krenuti u promjene izbornog zakona koje će osigurati izbor legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda. /HMS/