Marijana Petir krenula u prikupljanje potpisa za samostalan izlazak na EU izbore

0
655

                                                                                                                                                Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir više nema stranku iza sebe, ali krenut će po još jedan mandat. U razgovoru za Narod.hr je pojasnila kako se na to odlučila i što je potrebno da bi to i ostvarila.

-Puno građana me pitalo zašto me nema ni na jednoj kandidacijskoj listi. Odlučila sam istaknuti kandidaturu kao nezavisna zastupnica jer, kao što je poznato, ostala sam bez stranke nakon što me Krešo Beljak izbacio iz HSS-a. U nijednu drugu stranku se nisam željela učlaniti jer imam mogućnost nastupiti kao nezavisna kandidatkinja, pojasnila je svoje razloge za ovakvu kandidaturu.

Pojasnila je i zašto nije na listi HDZ-a, iako se u medijima puno o tome pisalo.

-Smatrala sam da sve što sam radila ima svoju vrijednost. Trudila sam se i služila hrvatskom narodu, za što sam dobila europska i međunarodna priznanja. To bi trebalo biti prepoznato, a ne da mi se uvjetuje da ako želim biti na nekoj listi moram pristupiti toj stranci. Mislim da bi vremena kad je članska iskaznica vrijedila više od same osobe bi trebala biti iza nas. Nisam se učlanila ni u jednu stranku i to ne namjeravam napraviti, dodala je.

Međutim, za novu kandidaturu joj treba pet tisuća glasova.

-Realna sam, znam da je u dva dana bez službenih punktova teško prikupiti potpise, ali mi ćemo se potruditi i nadam se da ćemo uspjeti, zaključila je u razgovoru za Narod.hr

Rok za prikupljanje potpisa ističe u utorak u ponoć.

-Dragi Facebook prijatelji, drage građanke i građani Republike Hrvatske. Zahvalna na podršci koja mi stalno pristiže, želim vas obavijestiti da sam na izbore za Europski parlament odlučila izaći sa svojom nezavisnom listom obzirom da nisam članica niti jedne stranke pri čemu mi je potrebna vaša pomoć. Ukoliko želite podržati moju kandidaturu kao nezavisne zastupnice, možete to učiniti svojim potpisom u mojem uredu u Zagrebu (Zvonimirova 17 – ulični ulaz) sutra, u ponedjeljak, 8. travnja 2019. od 8 do 20 sati. Vjerujem da u sljedećem mandatu zajedno možemo učiniti još i više, a prvi korak je sakupiti dovoljno potpisa. Hvala vam na vašoj podršci”, objavila je Petir na svom Facebook profilu.

 

M.M.