Marin Ćorluka novi dekan FPMOZ-a, Ivica Musić ostaje na čelu Filozofskog fakulteta

0
529
Prof. dr. sc. Marin Ćorluka izabran je za novog dekana Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

S 28 glasova Ćorluka je osvojio četverogodišnji mandat ispred protukandidatkinje Mirjane Milićević koja je imala 14 i Svjetlane Stanić Koštroman koja je dobila 11 glasova. Dva glasa su bila nevažeća, javlja Hercegovina.in

Prof. dr. sc. Ivica Musić, dosadašnji dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, ponovno je izabran na tu funkciju na današnjoj sjednici Znanstveno-nastavnoga vijeća.

predstavljanju programa rada i razvoja fakulteta prof. Musić istaknuo je kako je u cjelokupnu svom dosadašnjem radu uvijek naglašavao da je poslanje Filozofskog fakulteta ne samo dosljedna i krajnja profesionalna provedba nastavnog procesa nego i promicanje univerzalnih i humanističkih vrijednosti te obveza čuvanja, njegovanja i promidžbe hrvatskoga jezika i hrvatske kulturne baštine, poglavito onoga njihova dijela koji se odnosi na bosanskohercegovački milje, a koji je integralni dio opće hrvatske kulture.

Naglasio je da u središtu pozornosti svih djelatnika moraju biti studenti. Nužno je njegovati socijalnu osjetljivost prema studentima, te u okvirima svojih mogućnosti pomagati im.

U sljedećemu razdoblju poticat ćemo izvrsnost nagrađivanjem najuspješnijih studenata dekanovim nagradama, čime želimo pokazati da se vrijedan rad i zalaganje uvijek isplati, kazao je Musić te dodao kako je studente potrebno poticati i na mobilnost.

Ivica Musić

Budući da je pandemija još uvijek velik izazov s obzirom na ograničene mogućnosti prilagodbe novim okolnostima, Musić smatra da će tehnička pomagala i suvremene nastavne metode sve više imati utjecaja na poboljšanje konačnog ishoda nastave. Stoga je kao cilj postavio nastavak osuvremenjivanja studijskih programa, ponajprije uvođenjem učenja na daljinu u većemu opsegu u skladu s primjerima dobre prakse referentnih fakulteta.

Musić  smatra da Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru može odgovoriti na postavljene ciljeve, i to suvereno i suvremeno, primjenjujući najnovije metode i načine rada.

Kako bi sve to bilo izvodivo, nužno je zadržati financijsku stabilnost, a ključnu ulogu za financiranje imaju osnivači Sveučilišta koji bi postojeći model financiranja od studentskih upisnina morali zamijeniti nekim boljim, sigurnijim i društveno osjetljivijim modelom. Uvjeren sam da zajedno sa svima vama buduća uprava može učinkovito odgovoriti na sve navedene izazove i nadalje Filozofskom fakultetu očuvati ulogu predvodnika bilo da je riječ o Sveučilištu ili pak o široj društvenoj zajednici, poručio je Musić, priopćeno je s Filozofskog fakulteta.

Sveučilište u Mostaru dobiva nove dekane, očekuju se promjene na osam fakulteta

Sukladno odluci Senata Sveučilišta u Mostaru, fakulteti su raspisali natječaje za dekane te najavili sjednice Znanstveno-nastavnoga vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda, a ona je – izbor dekana ili dekanice. Na čelo deset fakulteta i jedne akademije, odnosno 11 ustrojbenih jedinica Sveučilišta u Mostaru, ne može biti ponovno izabrano osam dekana koji su tu … Nastavi čitatiSveučilište u Mostaru dobiva nove dekane, očekuju se promjene na osam fakulteta