Milanović: Ljude koji pričaju o policijskom satu treba strpati u maricu

0
219
Predsjednik RH Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na gradskom groblju Mirogoj povodom blagdana Svih svetih.

Iz Milanovićeva ureda jučer su objavili da je predsjednik pozvao premijera RH Andreja Plenkovića i predsjednika sabora RH Gordana Jandrokovića da zajedno polože vijenac, “budući da do danas nije stigao bilo kakav prijedlog iz vlade ili sabora za zajedničko polaganje vijenca uobičajeno u prigodama državnih blagdana”.

Plenković se nije odazvao Milanovićevu pozivu.

Nije trebalo ispasti ovako, svjesni smo kako se to radilo prethodnih 5 godina, a sad više očito nije. Očito je to sad netko htio izbjeći. To je trebalo biti danas u 11 sati. Ili su ministar i načelnik radili na svoju ruku ili netko nešto mulja. Ali mislim da nisu radili na svoju ruku. Šteta, rekao je danas na Mirogoju Milanović u izjavi za novinare.

Objasnio je da je poziv poslao u zadnjem trenutku jer je čekao da poziv pošalju vlada ili sabor. Rekao je da mu nitko nije javio kakav je plan Ministarstva obrane.

Moja inicijativa je bio poziv, očekujući da se netko javi. Pošto nisam dobio ništa, to nije način kako se ozbiljno radi posao, rekao je Milanović.

Upitan o policijskom satu rekao je kako ljude koji pričaju o policijskom satu treba u zatvor, a za Radimira Čačića, koji je jedan od tih koji zazivaju policijski sat, rekao je da je još gori od njega.

Mislim da one koji spominju policijski sat treba strpati u maricu. Vlada ga može uvesti, a ja na to mogu samo slegnuti ramenima, rekao je.

Ne bih uveo policijski sat, nema šanse. Policijski sat zvuči kao ruski NKVD. Što će sada ići policajci s dugim cijevima po ulici? 

Još jednom je napomenuo kako ne želi čuti za policijski sat i druga ograničenja kretanje jer su to kršenja ljudskih prava. Smatra da svatko mora biti odgovoran, piše Index.

Što je ograničenje kretanja, trebali bismo svi stati u 15:05 kao kad je umro Tito?

Kad idem kod svoje mame stavim masku. Kad smo neki dan imali krizmu za nas 20, mama nije došla. Htjela je, ali nisam dao. Tamo su bile samo mlađe osobe, rekao je.

Kad ovo sve završi, živjet ćemo opet normalno, a Švedsku će trebati izbrisati s karte ili im dati da vode cijeli svijet, kaže predsjednik RH.

(www.jabuka.tv | Foto: Hina)