Ministarstvo branitelja HNŽ-a seli na Bunu

0
179

Na telefonskoj sjednici Vlade HNŽ-a koja je održana ovoga tjedna doneseno je nekoliko odluka, a jedna od zanimljivijih je ona o premještanju sjedišta Ministarstva branitelja HNŽ iz Mostara na Bunu kod Mostara. Kako je za Pogled.ba potvrdio ministar branitelja Oliver Soldo, većina ministara je podržala ovu odluku, a za njezino donošenje je bilo više razloga.

-Grad Mostar nam je dao odličnu cijenu i skoro četiri puta ćemo manje plaćati najam nego je to sada slučaj. Osiguran nam je i dovoljan broj parking mjesta, a često smo bili u situaciji da ratni vojni invalidi uopće ne mogu doći do naših ureda. Toga više neće biti. Naše novo sjedište je zgrada Visitor centra na Buni koju je Grad Mostar planirao koristiti u svrhu turizma. Kako zbog pandemije koronavirusa nema turističkih aktivnosti, dobili smo prostorije po izuzetno povoljnim uvjetima – rekao je ministar Soldo za Pogled.ba.

Dodaje kako postoji i nezadovoljstvo pojedinih političkih opcija, ali i dijela braniteljskih udruga zbog ove odluke, ali napominje kako je ona samo privremena.

-Ministarstvo će ostati na novoj lokaciji sve dok se ne završi adaptacija Hotela Ero koji će biti novo sjedište Vlade. Mi ćemo u konačnici preseliti na lokaciju sa svim ostalim ministarstvima, a do tada smo osigurali veliku uštedu Županiji, a sredstva koja izdvajamo za najam idu u proračun Mostara. Mislim da trebamo biti zadovoljni ovom odlukom – poručio je ministar Soldo.

Ipak, izgleda kako neće proći sve mirno. Naime, neslužbene informacije govore kako će bošnjački zastupnici zbog ove odluke blokirati rad Skupštine HNŽ-a, odnosno, kako će na svaku točku dnevnog reda povući vitalni nacionalni interes. I to je još jedan pokazatelj kako je možda vrijeme za preslagivanje vlasti u HNŽ-u i nove odnose na političkoj sceni ove županije./HMS/