NAJAVLJENO OBILJEŽAVANJE 25. GODIŠNJICE UTEMELJENJA POSKOK BOJNE

0
473

Povodom obilježavanja nadolazeće 25. godišnjice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je u petak predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Široki Brijeg

.

7d843204-4616-4646-88e2-417ce272c62225. godišnjica utemeljenja Poskok bojne u Širokom Brijegu obilježit će se u utorak, 19. srpnja na svečaniji način nego proteklih godina. Gradonačelnik Kraljević također sudjeluje u organizaciji obilježavanja godišnjice, a tom prilikom predstavnici Poskok bojne uručili su mu poklon. 790b2409-9bf8-4426-a981-59028dc683f4( Sat Gradonačelniku Miri Kraljeviću uručio je jedan od Utemljitelja I Poskok Bojne  Mladden Ljubić -Vajta. ”

“Dragovoljci su braniteljska skupina iz Domovinskog rata koja je najviše zakinuta. Kako nismo dio niti jednog zakona, ostalo nam je barem prisjetiti se tih dana i što dostojanstvenije to obilježiti s drugim udrugama Grada Širokog Brijega”, rekao je Tomislav Čerkez, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Široki Brijeg. NAŠA TV!

Predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata kod gradonačelnika Kraljevića
Predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata kod gradonačelnika Kraljevića
0
0
 ABC -PORTAL

Povodom obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koji su s ostalim širokobriješkim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata organizatori obilježavanja ove obljetnice.

“Dragovoljci su braniteljska skupina iz Domovinskog rata koja je najviše zakinuta. Kako nismo dio niti jednog zakona, ostalo nam je barem prisjetiti se tih dana i što dostojanstvenije to obilježiti s drugim udrugama Grada Širokog Brijega”, rekao je Tomislav Čerkez, predsjednik širokobriješke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Predstavnici udruge u znak zahvalnosti za podršku i pomoć pri obilježavanju 25. obljetnice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane gradonačelniku Miri Kraljeviću uručili su prigodni poklon. Gradonačelnik Kraljević između ostalog istaknuo je da je 25. obljetnica prigoda da se prisjetimo svih onih koji su dali svoj život ili dijelove svoga tijela za našu slobodu, a što ne smije nikada zaboraviti.

Program obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane započet će u utorak 19. srpnja u 16 sati svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Polaganje vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava kod križa bit će upriličeno u 17 sati, a pola sata kasnije svečana akademija i izložba ratnih fotografija u kinu ‘Borak’. Od 19 sati na Trgu širokobrijeških žrtava bit će priređen domjenak uz zabavno-glazbeni program.

BPZ.BA