Ne padaj Petre!

0
840

Ovo je preslik čestitke u kojoj je Papa Franjo čestitao biskupu Ratku Periću pedesetu obljetnicu svećeničkog ređenja.

“Časnoga brata Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskoga i trajnoga upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije, cijenjena proučavatelja Svetoga pisma i propovjednika, koji sretno obilježuje svećenički zlatni jubilej, Našim molitvama pratimo i, imajući u vidu istaknute mu sposobnosti u upravljanju, poučavanju i evangeliziranju, kojima je marljivo i vrlo brižljivo vršio apostolsku službu u biskupijama koje su mu povjerene, s ljubavlju mu podjeljujemo Apostolski blagoslov; kao zalog nebeskih darova i znak Naše bratske ljubavi, moleći za Nas molitve”, istaknuo je papa Franjo u čestitki biskupu Periću.

Znamo da pojedinim fratrizanima ova čestitka ne znači ništa, i izaziva stres, pošto takvi Pape s oltara nazivaju “sotonama, pederima i pedofilima” a dio Vjerovanja u kojem molimo “vjerujem u jednu svetu, katoličku i apostolsku Crkvu” im ne znači ništa.

Nama ova čestitka puno znači. Važno nam je znati da je Sveta Stolica prepoznala tko je Petar Stijena Hercegovine, tko je moralna gromada koja nije posrnula pod pritiskom obmane i javnog linča, tko sve ove godine trpi nepravdu, klevetanje i ustraje kao mučenik u svojoj obrani istine i  vjere. Od pravoga Boga.

Poštovani biskupe, namjesniče Petrov na Humu, mi se čestitkama od srca pridružujemo, ma koliko uporno te sjecikese, ti financi u habetima snimali filmove u kojima će te i u budućnosti nazivati lopovom, KGB agentom i slično. Samo da te ugase, ušute i otjeraju. I proglase monopol nad svojim prostorom unosne laži i  strahovlade.

Oni koji znaju, mole i dok mole misle koristeći razum, dar Duha svetoga, takvi znaju tko si i što značiš za Hercegovinu, što si prošao, što ti sve podmeću, što sve prolaziš i što ti čak i u starosti rade.

Takvi te cijene, vole i stoje. I to je jedino bitno u ovim trenucima.

Ne padaj Petre!