Ne zanima nas koalicija, nego pobjeda’

0
230

Plenković započeo predizbornu kampanju:

Istaknuo je kako želi da HDZ postane stranka koja upravlja državom te da, nakon neuspjelog eksperimenta, s naučenim lekcijama idu u nove izbore.

Andrej Plenković u Starom Gradu na Hvaru u utorak je započeo  izbornu kampanju HDZ-a. Predsjednik te stranke nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom proslave Svetog Roka i Dana Starog Grada, a zatim se obratio medijima.

“Mi problem korupcije moramo iskorijeniti radi nas, radi promjene kulture i mentaliteta. To je dio našeg programa. Idemo i za poreznom reformom. Ključna razlika između naših planova i onog što je radio SDP jest jelovitost. To može osigurati i rasterećenje poduzetnika, veće plaće, niži PDV”, rekao je Plenković.

Istaknuo je kako želi da HDZ postane stranka koja upravlja državom te da, nakon neuspjelog eksperimenta,  s naučenim lekcijama idu u nove izbore.

“Jedini razlog je da pobijedimo. Da pokažemo zajedništvo, timski rad i spremnost da s partnerima koji dijele naše svjetonazore formiramo Vladu”,kazao je Plenković.

Dodao je da HDZ ne zanima velika kolacija.  “One nisu potrebne, već samo u vrijeme teških ugroza ili kada nema drugih mogućnosti. HDZ želi korektnu i fer utakmicu”, rekao je Plenković.

U svom je obraćanju napomenuo kako se zalaže za  bolju povezanost hrvatskih otoka, ne samo s kopnom nego i otočna međusobna bolja povezanost. “Na tomu treba raditi i postoji mogućnost da se to regulira novim zakonima kojim bi se potaknulo i razvoj ribarstva i poljoprivrede na otocima”, zaključio je Plenković.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je najavio na Facebook kako u utorak kreće u predizbornu kampanju.

”Kampanju HDZ-a za parlamentarne izbore sutra ću službeno započeti na otoku Hvaru, odakle je moja obitelj po očevoj strani.
S obzirom da sam u travnju u Bruxellesu organizirao obilježavanje velikog jubileja 2400 godina Starog Grada na Hvaru, tada sam obećao gradonačelniku Vinku Maroeviću da ću sudjelovati na proslavi Svetog Roka i Dana Starog Grada.

Raspored aktivnosti na Hvaru:
8.30 sati – Susret u Svirču
9.30 sati – Susret u Jelsi
11.00 sati – Svečana sjednica gradskog vijeća povodom proslave Svetog Roka i Dana Starog Grada
15.30 sati – Predizborni skup HDZ-a u Hvaru za X. izbornu jedinicu”, stoji u objavi na Facebooku.

 

 bpz.ba