Nemogući uvjeti za vožnju na kupreškom pravcu

0
250
Dugo najavljivane sniježne padaline stigle su u utorak u Bosnu i Hercegovinu, a olujno sniježno nevrijeme zahvatilo je ponajviše Hercegbosansku i Srednjobosansku županiju.

Sniježne padaline evidentirane su na pojedinim dionicama u višim predjelima, a u tim područjima veće količine snijega zadržale su se na kolnicima

Posebno ozbiljna situacija je na području oko Kupresa, gdje jaki udari vjetra popraćeni sniježnim padalinama stvaraju gotovo nemoguće uvjete za vožnju.

U videu koji je objavio Mix radio na svojoj Facebook stranici, pogledajte kako izgleda vožnja na kupreškom pravcu.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima središnje, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju, naveli su iz BIHAMK-a u svom izvješću.

Posebno su izdvojili cestovne pravce: Srednje-Olovo, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Iz BIHAMK-a upozoravaju građane da zbog sniježnih padalina za teretna vozila s prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnim pravcima: Olovo-Kladanj, Trnovo-Dobro Polje i Mokro-Podromanija.

Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima vijaduktima i prilazima tunelima, upozoravaju iz BIHAMK-a

Na cestama u nižim predjelima prometuje se po pretežno mokrom kolniku, a pozornost se skreće na sitnije odrone zemlje ili kamenja

(www.jabuk