Netko je u tom moralnom košmaru već jednom morao reći dosta!

0
429

Za političkog analitičara i kolumnistu Slobodne Dalmacije Tihomira Dujmovića, odustajanje HDZ-a od daljih pregovora o tripartitnoj vladi je krajnje logično i očekivano.

-Čini mi se kako je to krajnje logična i očekivana reakcija Tomislava Karamarka. Trebalo je i ranije ovako reagirati, pogotovo nakon što je Zoran Milanović nazvao HDZ kriminalnom organizacijom – istaknuo je Dujmović u izjavi za Direktno.hr.

Čudi ga da ovaj igrokaz nije i ranije prekinut.

-Tripartitna vlada nema baš nikakvog smisla, a netko je u tom moralnom košmaru već jednom morao reći dosta. Naime, ono o čemu se permanentno šuti u ovom razvoju situacije je to da su potezi i SDP-a i HDZ-a, do danas, bili prožeti nemoralnošću. Jer nakon toliko uvreda upućenih HDZ-u, odavno nije bilo nikakve šanse da takva vlada funkcionira. Mene čudi da se  ranije ta cijela situacija nije prekinula – kaže Dujmović.

>>HDZ odbio sporazum o tripartitnoj vladi

Upozorava na netransparentan detalj poziva na povratak SDP-a.

-Ostat će mi kao vječna tajna zašto je Most nakon subote, kada je Glavni odbor SDP-a i tijela HNS-a rekli ne takvoj koaliciji, pozivao SDP da se vrati za stol – pita se Dujmović.

>>Petrov nastavlja pregovore sa SDP-om: Što se nas tiče Domoljubna je koalicija izvan kombinacije

Smatra da je Zoran Milanović dron kojim upravlja Alex Braun.

-Milanovićeve dvije faze su evidentne. Kad Alex Braun nije u Hrvatskoj, Milanović daje glupe izjave. Kada je Braun u Hrvatskoj onda je Milanović dron kojim Braun upravlja. Upravo je Barunov naputak sve ovo bio. Mi živimo u amoralnom svijetu. Nije mi jasno po čemu se ti ljudi briju ujutro, oni nemaju obraza, niti te stranke, poput SDP-a i HNS-a, a niti takvi mediji – zaključio je Dujmović.

 

R.H. bpz.ba