Nikola Karabatić: Hrvatska se nikad ne predaje

0
507

Od svih zvijezda s kojima raspolaže Noka Serdarušić, niti jedan igrač ne može izazvati takvu pomutnju i reakciju navijača kakvu može izazvati Nikola Karabatić. Zagrebačka publika pristojno je pozdravila Thierryja Omeyera, legendarnog vratara zbog kojeg hrvatski rukometaši godinama ne mogu mirno spavati, Luca Abaloa, Mikkela Hansena te ostale članove francuske i danske lake konjice, ali kada je spiker pročitao ime rukometaša koji je obilježio desetljeće ovog sporta tribine su eksplodirale. Pitomi zagrebački navijači dočekali su Karabatića na nož, uz glasne zvižduke i poneku uvredu.

A nakon utakmice dočekala nas je sasvim drugačija priča. Klinci su se vješali po tribinama, dozivali njegovo ime kako bi dobili autogram ili se jednostavno fotografirali sa svojim idolom, piše Index.

Karabatić pohvalio Mandalinića, Obranovića i Pavlovića

Što se tiče same utakmice, Karabatić je pohvalio momčad Veselina Vujovića, iako je znao što ga čeka u Zagrebu.

“Zagreb je bio dobar u startu, poveli su odmah, ali mi smo na vrijeme zatvorili rupe u obrani. U drugom dijeli počeli smo promašivati u napadu i dozvolili smo im da se vrate u život”, rekao je Karabatić.

“Zagreb igra vrlo dobro u obrani, ali i u napadu. Imaju sjajne i talentirane igrače kao što su Pavlović, Obranović i Stipe Mandalinić koji se vratio nakon ozljede. Tu je i iskusni Zlajo Horvat, naravno”, dodao je.

Francuzi se okreću Riju i domaćem SP-u

PSG ima samo jedan cilj ove sezone.

“Osvajanje Lige prvaka. Naporno radimo kako bismo došli do toga”, poručio je Karabatić, kojem bi osvajanje trofeja s klubom ispralo gorak okus nakon reprezentativnog potopa u Poljskoj. Francuzi su ostali bez naslova prvaka Europe na početku 2016. godine, ali Karabatić i društvo već sada razmišljaju o Igrama u Riju.

“Nismo navikli na peto mjesto, sigurno je da smo razočarani, ali ne bih rekao da je to neuspjeh. Pogotovo ako uzmemo u obzir da smo na turnir došli bez nekoliko vrlo važnih igrača. Imali smo priliku za polufinale, nismo uspjeli. To je tako u sportu. Nemamo vremena tugovati jer već ove godine čekaju nas Igre u Riju, a iduće godine mi smo domaćini SP-a”, objasnio je Karabatić.

O hrvatskom čudu protiv Poljske: Doista nisam mogao vjerovati…

Karabatić, kao i ostatak rukometnog svijeta, nije mogao vjerovati kada je čudo što je Hrvatska napravila protiv Poljske.

“Nisam gledao tu utakmicu jer smo bili na putu prema hotelu. Kad sam čuo da je Poljska izgubila 14 razlike, nisam mogao vjerovati. Stvarno nisam mogao vjerovati! Međutim, Hrvatska je pokazala da ima veliku ekipu, nekoliko sjajnih mladih igrača i da se nikada ne predaje. Zasluženo je prošla u polufinale”, prisjetio se.

Hrvatska je svoju treću europsku broncu u povijesti osvojila s mladim snagama. Neki od njih su igrali baš protiv PSG-a.

“Medalja na Euru samo je povukla hrvatski rukomet prema naprijed”, smatra Karabatić.

“Nadam se da ćete nastaviti istim putem. Imate puno talentiranih igrača koji trebaju nastaviti raditi. Hrvatska je velika ekipa koje je sve osvojila, ostali ste bez nekoliko legendarnih igrača, ali pokazali ste da idete naprijed. Isto su pokazali i Nijemci koji su tek sada došli na nivo na kakvom su igrali prije nekoliko godina”.

“Hrvatska je na dobrom putu”, zaključio je Karabatić bpz.ba