NOVA PARLAMENTARNA VEĆINA U F BiH SDA, SBiH, BPS i A-SDA

0
283

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Bosanskohercegovačke patriotske stranke, Stranke za Bosnui i Hercegovinu (SBiH) i Stranke demokratske aktivnosti A-SDA, potpisali su danas u Sarajevu sporazum o političkoj suradnji, zajedničkom djelovanju i jedinstvenom nastupu za mandatno razdoblje 2015.-2018.

Ovim sporazumom opredjelili su se za političku borbu za cjelovitost Bosne i Hercegovine i jačanje njenih institucija, te za provođenje suštinskih ekonomskih i društveno-političkih reformi koje će pokrenuti razvoj i ekonomski napredak.

Predstavnici ovih stranaka, kako javlja “Oslobođenje” najavili su da će zajedno formirati Federalnu vladu, vladu Tuzlanskog, Unsko-sanskog, Bosansko-podrinjskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona kroz podršku imenovanja ekspertskih ministara na upražnjena mjesta, te da će podržati aktueani saziv Vijeća ministara BiH i program rada.

SDA, S BiH, BPS, A – SDA i HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH zajedno imaju 50 zastupnika. SDA ima 29, HDZ BiH 12, Stranka za BiH 3, BPS 4 i A- SDA 2 zastupnika, bpz.ba