NOVO ČUDO U LOURDESU:

0
239

Od rođenja gluhonijema djevojčica OPET ČUJE i GOVORI!

Autor: Z. K. bpz.ba

‘Moja majka ima krunu na glavi’

Djevojčica iz Italije rođena je posve gluha. Ove godine 11. svibnja oko 20 i 30 sati ona je skinula svoj slušni aparatić i majci rekla: ‘Meni ovo više ne treba, čujem danas’ “Govorimo o djevojčici koja je sa svojom majkom, bakom i njezinom bratu  u tom trenutku bila na hodočašću u Lourdesu. Njezinu priču javnosti je prepričao Giuseppe Secondi,  mladić koji je sa svojom djevojkom vodio hodočašće na kojem je bila djevojčica. ‘Djevojka je rođena prerano 25. prosinca 2009. godine. Da bi ju spasili liječnici su joj morali dati lijek koji je u potpunosti uništio njezine slušne organe.  U Gaslini bolnici u Genovi dobila je protezu koja je zapravo slušni uređaji, ali nije bilo nikakve koristi. Uz pomoć govornih vježbi s vremenom je  naučila čitati s usana i razgovarati s velikim poteškoćama.

Iz zahvale za svoju obitelj majka je odlučila s djecom ići na hodočašće Gospi u Lourdes kako bi zahvalila na svojoj prekrasnoj djeci. Hodočašće je održano na uobičajeni način. Molitva, misa, uranjanje u vodu. U večernjim satima 11. svibnja ‘vratili smo se nakon završetka euharistijske procesije do hotela’, rekla je majka i dodala: ‘Igrala sam se malo s djecom, a onda sam htjela ići na sastanak hodočasnika koji su po prvi puta na hodočašću u Lourdesu. Kad sam rekla svojoj kćer da ću otići, ona je iznenada rekla jako jasnim i čistim glasom, kako nikada do sada nije govorila, da ne idem, da trebam ostati s njom’. Nakon toga djevojčica je izvadila slušna pomagala iz ušiju i rekla majci da ih više ne treba, jer sad sve dobro čuje.
‘Svi smo ostali u nevjerici, radi provjere zvali smo ju više puta iz druge prostorije stišanim glasom ali, mogli smo samo ustvrditi da nas uistinu čuje, štoviše, uvjerili smo se da sad i riječi izgovara čisto i jasno, posve drukčije nego do sad.’

‘Zahvaljujem ti, draga majka za ono što ste učinili za mene’

Sljedećeg jutra htjeli su posjetiti s njom u ured za ‘utvrđivanje medicinskih čuda’ prijaviti slučaj. Prethodno su s djevojčicom ipak otišli do špilje . Dok su bili tamo, dijete je reklo: “Idemo do moje majke, moja majka ima krunu na glavi. “Tako smo otišli do Velike Gospe Lurdske, do okrunjenog kipa Gospe. Dok smo stajali pred njom, djevojka je na moje zaprepaštenje izgovorila: “Hvala ti, draga majko, za ono što si mi učinila.”

Zatim smo otišli u ured za ‘medicinska čudo, u čekaonici je bio neki stiliziran kip Gospe i djevojka je rekla, ‘ovo je ružno’, a dok smo ušli u liječničku sobu gdje je stajala slika pobjednice Blažene Majke, djevojčica je rekla: ‘Ovo je Marija, moja majka’.

Liječnici su  pregledali i anketirali majku i djevojčicu u detalje i potvrdili da se prema medicinskoj dokumentaciji čudo zaista dogodilo, zbog toga jer je njezin sluh bio nepovratno uništen lijekom. O čudu svjedoče i liječnici iz Italije koji ju znaju kao posve introvertiranu djevojčicu koja nije mogla govoriti, a sada ju vide kao apsolutno normalnu, radosnu djevojčicu koja savršeno govori.

Istraživanja u Lourdesu nad djevojčicom još uvijek traju jer se medicinskim ozdravljenjima pristupa s posebnim oprezom kako bi se čudo naposljetku mogli priznati. No, to nije ni važno, djevojčica i njezina obitelj su i više nego sretni i zahvalni Gospi jer za njih je Gospa učinila čudo.

Piše: Giuseppe Nardi za katholisches.info.

Autor: Z. K.Petak, 20. Svibanj 2016. u 13:53

 bpz.ba