Obilježena 18. obljetnica smrti predsjednika HR HB mr. Mate Bobana

0
506

U Grudama je sinoć obilježena 18. obljetnica smrti mr. Mate Bobana, predsjednika Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatske Republike Herceg Bosne i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

U povodu 18. obljetnice smrti mr. Mate Bobana služena je sveta misa zadušnica u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići, a potom položeni vijenaci i upaljene svijeće na grobu prvog predsjednika Hrvatske republike Herceg Bosne i HDZ-a BiH.

Svetu misu zadušnicu za pokojnog Matu Bobana i sve poginule hrvatske branitelje predvodio je fra Vinko Mikulić. U propovijedi, fra Vinko Mikulić istaknuo je Matu Bobana i ostale hrvatske vitezove kao ljudske veličine koje su stale ispred svog naroda, zbog opstanka hrvatskog naroda i opstojnosti Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz HDZ BiH.

boban4

Misi i svečanosti polaganja vijenaca, bilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem, izaslanstvo Županije Zapadnohercegovačke predvođeno predsjednikom Vlade i dopredsjednikom HDZ-a BiH Zdenkom Ćosićem, predstavnici općine Grude na čelu s načelnikom i članom Predsjedništva HDZ BiH Ljubom Grizeljem, ministrima u Vladi ZHŽ i HNŽ te ostala brojna izaslanstva.

Nakon mise, izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grobu Prvog predsjednika HR Herceg Bosne i HDZ-a BiH mr. Mate Bobana. bpz.ba