Odjel za branitelje GV HNS BiH osudio mučki napada na Duju Šantića

0
253

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog viječa Hrvatskog Narodnog Sabora BiH najoštrije osuđuje mučki napad na Duju Šantića, sina nestalog generala Hrvatskoga vijeća obrane  Vlade Šantića,  koji se dogodio sinoć u stubištu zgrade u Mostaru gdje živi, prenosi Hrvatski Medijski Servis.  

Tražie od mjerodavnih institucija  žurnu istragu i otkrivanje počinitelja i nalogodavaca  ovog, kako se ističe u priopćenju, planiranog kukavičkog čina.

Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon 21.-ve obljetnice nestanka generala Vlade Šantića i javnoga skupa potpore obitelji Šantić u Mostaru, koji je imao za cilj  poticanje konačnog otkrivanje nalogodavca i ubojice generalna Šantića.

-Sinoćnji brutalni napad na sina generalna Šantića Duju, koji je na javnom skupu jasno izrekao imena mogućih krivaca za smrt svoga ova Vlade, mogao bi biti smjer sigurnosnim tijelima i za otkrivanje nalogodavaca i krivaca za tragični nestanak generala Šantića. Žalosna je činjenica da se i nakon više od dva desetljeća fizički napadaju žrtve ratnih žrtava da bi ih se ušutkalo, a mjerodavnim institucijama poslala poruka da će i njih stići isto ako nastave ozbiljnu i profesionalnu istragu, ističe se u priopćenju GV HNS BiH te dodaje kako ovakvi napadi imaju za cilj zastrašiti također i sve one koji se bore za istinu o Domovinskom ratu.

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat  su uz obitelj nestalog generala HVO-a  Vlade Šantića, i ustrajat će na otkrivanju istine cijeloga slučaja, stoji na kraju priopćenja kojeg je potpisao voditelj.Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog viječa Hrvatskog Narodnog Sabora BiH Slavko Marin. bpz.ba