Održani 18. Dani Side Košutić

0
376
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U subotu, 14. svibnja, u OŠ Sida Košutić u Radoboju kraj Krapine, održani su 18. Dani Side Košutić i uručene nagrade za najbolje stihove koji su pristigli na natječaj „Poljubi grumen zavičajne zemlje i prošapći: HVALA“.

Na svečanosti u organizaciji Kulturno-obrazovnog društva Sida Košutić, o radovima govorila je Ančica Ivanjek, prof., a o Nagradi Side Košutić prof. Nada Babić. Prosudbeni sud za nagrade bio je Stjepan Lice, Ančica Ivanjek, Mirko Ivanjek, Narcisa Brezinščak i Biserka Šimunić predsjednica KOD Sida Košutić. U glazbenom dijelu programa nastupio je dječji zbor Vrijeskice iz Radoboja pod ravnanjem glazbenice Dubravke Habjanec.

Prva nagrada pripala je Manueli Mašić,7.b, OŠ Vidovec za pjesmu Osmijeha, a drugu nagradu dijele Matea Mršo, 7. b, OŠ Ante Kovačića – Zagreb za pjesmu Snaga Riječi i Ana Latin, 5. a za pjesmu Lijepo je živjeti u našem Zagorju, OŠ Ante Kovačića Zlatar, te treću nagradu dijele Marta Kaluđerović,7. b iz OŠ Turnić Rijeka za pjesmu Djetinjstvo kolijevka ljubavi i Josipa Klinac, 8.raz. i Tete Jane njijova iz OŠ Cavtat. Pohvaljeni su: Lana Vuzem, 8.a za pjesmu Mi ili oni? iz OŠ Side Košutić Radoboj, Elena Čačić, 5.a, za pjesmu Moja mama, iz OŠ 22. Lipnja- Sisak, Sara Ravlić,7. a Moja obitelj-utočište,utjeha,zajedništvo… iz OŠ Otok Zagreb i Katarina Mirković, 7.r. iz OŠ Cernaza pjesmu Poljubi grumen zavičajne zemlje i prošapći: HVALA.

U sklopu svečanosti, predstavljena je i knjiga „Sida Košutić, vrsna hrvatska književnica“ autorice Matije Maše Vekić, o kojoj je govorio prof. Mirko Ivanjek.

U petak, u župnoj crkvi sv. Nikole u Krapini misu zadušnicu za pokojnu književnicu služio je župnik i dekan vlč. Tomica Šestak.

 

Dragica Zeljko bpz.ba