OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA, DODIK: “Mostarski sajam se razvio na globalnoj razini”

0
274

                                 “Industrijska struktura Kine i BiH imaju vlastite prednosti. Ekonomije dvije zemlje imaju veliku komplementarnost te postoji veliki potencijal i prostor za suradnje između ove dvije zemlje u oblastima industrije, poljoprivrede i tehnologije”, rekao je danas predstavnik zemlje partnera Kine, Jang Chenfeng na otvaranju 22. Sajma gospodarstva u Mostaru.

Ovogodišnji mostarski sajam okupio je više od 860 izlagača iz 27 zemalja. Sajam je svečano otvorio član predsjedništva Republike Srpske Milorad Dodik, a otvaranju su prisustvovali zamjenik predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

“Puno možemo naučiti od Kine, njihovi uspjesi su važni za nas i gotovo je nezamisliv život bez kineskih proizvoda koji nam daju mogućnost da brže obavljamo posao, brže komuniciramo, brže se krećemo” kazao je predsjednik RS-a Milorad Dodik, dodavši da je sama činjenica da je NR Kina partner BiH ove godine dovoljan dokaz da se mostarski sajam razvio na globalnoj razini.

“Prošle godine je zemlja partner ovdje bila Srbija. Srbija danas ima najbržu rastuću ekonomiju u regiji, i svakako može da bude primjer i bude poticaj za bolju suradnju, i zato se zahvaljujem gospodinu Vučiću što je prepoznao potencijale sajma” rekao je Dodik.