Ovako će izgledati Čačićeva Hrvatska:

0
451

Autoritet kod igrača stječe se znanjem. Istina, bivši veliki igrači imaju veći autoritet zbog karijere, ali na početku, na prva dva okupljanja!

Ante Čačić doživio je najveću čast jednog trenera, postao je izbornik svoje domovine, ali te svečane i sretne dane odmah su zasjenili problemi. Od neprihvaćanja većeg dijela javnosti, preko ozljeda igrača, do osobne žalosti i smrti majke.

Sa svim se tim nedaćama bori hrabri Ante, te slaže konstrukciju svoje nove momčadi. U intervjuu za Sportske novosti novi je izbornik naglasio kako Luku Modrića vidi u istoj ulozi koju ima u Realu, da Matea Kovačića vidi također kao zadnjeg veznog, a *Rakitića *ofenzivnije (za razliku od Nike Kovača).

Nadalje, Čačić vjeruje u Pivarića, a priznaje da je od svih napadača koje ima na raspolaganju za Bugarsku (Mandžukić je ozlijeđen, Olić ima kartone) u najboljoj formi Nikola Kalinić. No, dodaje, ne može odlučiti prije nego što sve igrače vidi na treninzima, javlja Goal.com.

Na osnovi tih njegovih promišljanja, čini se da je sastav Hrvatske za Bugarsku, po trenutačnom stanju – a nadamo se da se više nitko neće ozlijediti – ovakav:

Zanimljivo također, *Čačić *se ne boji da neće biti autoritet zvijezdama Reala, Barcelone, Juventusa…

“Autoritet se stječe isključivo radom i znanjem. Istina, možda bivši igrački asovi imaju veći autoritet zbog blistave igračke karijere, ali to je samo na početku, na prva dva okupljanja! Kasnije igrači brzo osjete zna li trener ili ne zna. Pa *Maradona *je imao najveću igračku karijeru i što je napravio kao trener?”, govori Čačić bpz.ba