Ovo je parlamentarna većina koja će dočekati izbore 2018. godine

0
300

Pokušat ćemo sa stranačkim sastancima izaći iz ovoga, u ova tri ili četiri dana intenzivirati i tražiti ta rješenja – naveo je Čović.Ovo je parlamentarna većina koja će dočekati izbore 2018. godine Član Predsjedništva BiH Dragan Čović najavio je na druženju s novinarima da će vjerojatno već danas naći načina da s predstavnicima SDA dogovori razgovor dviju stranaka čija će tema biti „kriza koju moramo prevladati“.

Kaže da je siguran da će te razgovore obaviti vrlo brzo, odmah nakon SDA, i sa Savezom za bolju budućnost BiH.

– Onda ćemo ići dalje s drugim strankama, jer ja drugog puta ne vidim – naveo je.

Istaknuo je da ne vidi mogućnosti pregrupiranja političkih snaga u BiH, podsjećajući da je to govorio i prije pola godine i prije godinu dana, te da jednako misli i danas.

– Ovo je parlamentarna većina koja će dočekati izbore 2018. godine. Koliko uspješno, ovisi što ćemo dalje raditi. Ne vidim mogućnosti za bilo što da se može napraviti kao preinaka – kazao je Čović te dodao, da je uvjeren da je to tako.

Po njegovim riječima, ako se pokaže da postoji neka druga većina, i u bošnjačkom i u srpskom narodu, to je u redu.

– U hrvatskom sam siguran da danas kroz HNS imamo apsolutnu potporu za ovo što radimo. To je samo moja procjena. Pokušat ćemo sa stranačkim sastancima izaći iz ovoga, u ova tri ili četiri dana intenzivirati i tražiti ta rješenja – naveo je Čović.