Pater Ike Mandurić: Ova Vlada vlast tek treba osvojiti!

0
418

U HRVATSKOJ ne postoji nitko tko uopće zna kako je to kad hrvatski narod ima svoju vlast. Nju nije imala nijedna dosadašnja vlada koja je bila po volji narodu. Uvijek su je imali neki drugi, protiv volje naroda, protiv pravde, istine, dobra, protiv demokracije, protiv sloboda, a kuneći se u sve to: u slobode, pravdu, istinu, dobro, toleranciju, demokraciju.

Sve su one, ne vlade, nego te vlasti, u duhu fašizma, a uzvikujući „antifašizam“, u ime mržnje prema svemu što je hrvatsko, vičući „dolje mržnja“, kradući sve u što se kunu, a vičući „dršte lopova“, terorizirale nas svih ovih novijih desetljeća. A ni prije nije bilo bolje.

U Hrvatskoj vladaju drumski razbojnici koji kontroliraju najvažniji resor – promet riječi i informacije

U Hrvatskoj, kao nigdje u svijetu, netko drugi ima vlast, a ne vlada. U pitanju je huškačka, medijska, terorističko – udruženjačka, gerilska Hrvatska. Oni su vlast iz šuma, vlast iz zasjeda, koja vlada modernim diverzijama, sabotažama, pamfletnim bombama, medijskim atentatima, i svim drugim partizanskim sredstvima ratovanja.

U Hrvatskoj vladaju drumski razbojnici koji kontroliraju najvažniji resor, promet riječi i informacije. Zaposjeli su sve tokove riječi, i tako vladaju. Oni stoje između vlade i naroda – jer samo preko njih do naroda može doći vaša riječ. Odnosno, ne može doći. Oni pljačkaju svaku javnu riječ – tako da je uskraćuju, ismijavaju, blate, osakaćuju, falsificiraju… Oni su hrvatski ISIL javnog mišljenja.

(Čini li vam se da sam malo pretjerao s teškim riječima? Pročitajte kako to Isus čini u sukobu s jednom sličnom garniturom u ondašnjem Jeruzalemu:
»Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! …  Budale i slijepci! … »Zmije! Leglo gujinje! Kako ćete uteći osudi paklenoj?  Zato evo ja šaljem vama proroke i mudrace i pismoznance. Jedne ćete od njih ubiti i raspeti, druge bičevati po … i progoniti od grada do grada da tako na vas dođe sva pravedna krv, prolivena na zemlji … «)

U Hrvatskoj se vodi rat protiv hrvatske vlade kroz legalne institucije koje financiraju građani

Ako će neka vaša riječ doći do naroda, to će biti samo ono što vas ovi licemjeri pitaju. Nećete reći što vi želite reći, nego oni vam zadaju okvir i nameću teme. Tako da ćete, evo, prvih nekoliko dana vladavine, govoriti samo o g. Crnoji kao o najvećem zločincu, o njegovoj samoborskoj potleušici, o ustašama kojih – i svaka budala zna, nigdje ni za lijeka; o tome što (ni)je ministar Hasanbegović rekao… ali nećete ovih dana čuti o tome kako g.

Glogoški skoro godinu i pol dana traži dostojanstvo branitelja; neku reportažu o tome što je sve prošao i kako živi svoje dane, koliko pati i koliko ga to sve boli, nećete o tome kako se od naših novaca, kroz nevladine udruge financira trovanje i rastakanje Hrvatske; nećete čitati ili na TV slušati  o još uvijek nepronađenim stotinama grobišta iz II. svjetskog rata; nećete čitati ili slušati ili gledati reportaže i emisije o probuđenom optimizmu hrvatskog puka posljednjih dana… o tome nećete ništa naći, jer, oni su vlast, i neće vam dati. Umjesto toga, gledat ćete jedan pravi gerilski rat protiv vlade koja nije ni počela djelovati.

Dakle, vode rat u Hrvatskoj, protiv hrvatske vlade, sve kroz legalne institucije koje vi financirate.

Ni to, naravno nije dovoljno, jer za potpunu laž i obmanu, osim kontrole riječi, potrebni su i  falsifikatori mišljenja naroda. Pa postoji skupina profesionalnih i dobro plaćenih naštimanih kolumnista, stručnih komentatora, i drugih stručnih tijela, koji će umjesto vas reći što vi zapravo mislite, i čitat će vama, narode, iz duše, očiju, dlana, iz snova, a da vas nikada nisu susreli ni ništa pitali, a ipak su uvijek nepogrešivo u pravu.

Ako ste nešto propustili reći, oni će to nadomjestiti. Imaju svoja gnijezda, svoje hajdučke brloge, svoja uporišta, kulturnjačka, GONG-ovska, kazalištarska, pseudo-intelektualistička… svoje HND-ovske novinarske sinode, svoje istraživačke agencije čija će istraživanja na opće čuđenje dokazati da vi ne mislite kako mislite. Pa će, umjesto vaših riječi, uzurpiranim medijskim prostorom krenuti reinterpretacije, obeshrabrenja, zastrašivanja…

Krivotvorena riječ, koja hini da je plačni vapaj duše hrvatske – a nije, nego najčešće bezdušna kukavička jaja koja su se u nekim svojim skrivenim urotničkim zavjetovanjima zakleli nečemu ili nekome mrtvom što nam krv još i dalje siše. A s hrvatskom dušom ti i takvi nemaju ništa.

Znadete li da ste Vi svjedoci okupacije Zagreba 1945. godine, kada su nehrvatske horde s petokrakom na čelu tražile pokojnog Stepinca da ga ubiju, i po podsljemenskim padinama ostavili desetke tisuća nevinih mrtvih, ali i tu po centru Zagreba, ispod bolnice Rebro, na Šestinama, u Savskoj, i Bog dragi zna gdje sve ne… ? Da, svi ste svjedoci te nasilničke bande, jer ona je još tu.

Nikad se nije ni povukla iz Zagreba ni iz Hrvatske. Svjedoci ste te ’45, jer taj okupatorski duh, od onda do danas neprekidno taboruje u Hrvatskoj, po raznim kuloarima svake vrste, i kao od prvog dana, pod krinkom progona ustaša, ubijaju sve čisto i nevino Hrvatsko – kako od prvog dana, tako i danas. I upravo se opet priprema za četverogodišnji gerilski rat, u kojem će, kako je to već puno puta radio, napadati i rušiti sve što bi moglo biti orijentir morala, domoljublja i slobode. Po načelu, „ili naša teroristička vlast, ili gerilski rat“, upravo su započeli s ovim drugim.

199

Imamo vladu, koliko – toliko po volji hrvatskog puka. Ali vlast tek treba osvojiti. Ako dođemo do vlasti, to će biti prvi put u posljednjih tisuću godina.

Stoga, prva i najveća misija ove vlade mora biti: preoteti vlast od bandi, kriminalnih organizacija, medijskih mafija, i rastjerati sve spilje razbojničke, i osvojiti vlast. Riječ vratiti narodu, i oslobodi ga od terora institucija u koji zasjedoše još 1945., i napokon osloboditi Hrvatsku.

Vrijeme je da se okupacija završi, i da nam svane sloboda. Dug je to prema našim braniteljima, i brojnim generacijama i mučenicima za slobodu proganjanim svuda po svijet, i u domovini, sve do ovih dana, koja se, evo i danas odvija pred našim očima. Onako kako je pao Miloševićev bahati pomahnitali juriš na Hrvatsku, tako mora pati i ovaj pomahnitali gerilski rat protiv Hrvatske vlade, i mora se dogoditi to da napokon jednom vidimo kako je to kad imamo vlast naroda – da poteče hrvatska riječ, misao, inicijativa, stav. Na HRT-u, u tiskovinama, da se počne događati po svim institucijama ono što je odraz duše hrvatskog naroda.

No, ovo ne pišem takvima, nego se više pitam jesmo li mi toga dovoljno svjesni. Zanima me razumije li nova vlada što je naš temeljni problem?

  • Je li toga svjesna?
  • Je li toliko poštena i odgovorna da to sebi staviš kao prvi zadatak?
  • Je li toliko hrabra da tu bitku započne?
  • Ima li možda u sebi one braniteljske kuraže da je spremna umrijeti za istinu i svoj narod?

Ako toga nema, džabe nam sve! Ako Orešković, Karamarko i Petrov, ili makar jedan od njih, toga nije svjestan, ova priča neće uspjeti. Oni će biti samo marionete, koje će povlačiti nametnute poteze, klanjati se hajdučiji, plaćati joj svakodnevni danak, ovako ili onako, dok ne oslabe toliko da postanu zreli za svrgavanje.

Nema te ekonomije, ni kulture, ni znanosti, ni obrazovanja, ni zdravstva, koje smije i može biti važnije od stvarne slobode tvoga naroda, i od preuzimanja vlasti od ovih razbojničkih spilja, i to mora biti prioritet. Ako se to ne dogodi, gerilski rat razbojnički spilja sve će uništiti.

Imamo vladu koja nema vlast. Tek je treba osvojiti. Za to ima četiri godine. Ako za to vrijeme vlada osvoji vlast, to će biti herojsko djelo. Zapravo to će značiti konačno oslobođenje Hrvatske. Četiri godine za takav težak zadatak, doista nije puno. A sve drugo, premalo je za krv prolivanu posvuda.

AUTOR: Pater Ivan Ike Mandurić/ narod.hr bpz.ba