PISMO MAJKE PRO CHOICE LIJEČNIKU

0
247

‘Doktore lagali ste me, tjerali ste me da pobacim, a ona se rodila savršena!’

Autor: Z. K. bpz.ba

Koliko je zapravo važno da se majke u trudnoći savjetuju s Pro-Life liječnicima, a ne s onima koji u nesreći i na smrti drugih vide dodatnu zaradu, pokazuje sljedeća priča.

Courtney Baker s Floride, s  veseljem  je dočekala vijest da je trudna s trećom kćerkom. Već je imala i ime za bebu i veliku radost kad se saznalo da  beba ima Down sindrom. Nije ju ta vijest slomila, uopće, koliko ju je povrijedila reakcija ginekologa koji ju je u nekoliko navrata pokušao prisiliti da abortira, govoreći,  da će  dijete s posebnim potrebama uništiti njezin život, kao i život njene obitelji. Ona je unatoč svim nasrtajima liječnika, kojemu je ‘abortus’ bio jedina opcija, abortus odbila, te rodila savršenu djevojčicu. Petnaest mjeseci poslije napisala mu je pismo koje je postalo hit –  Doktore, lagali ste me!

“Poštovani doktore,

Prijateljica mi je nedavno ispričala kako joj je prenatalni stručnjak, kad je vidio da će joj beba imati Down sindrom rekao: On je savršen’. Nakon što je rođen taj isti dječak, doktor ga je primio i ponovio: Jesam li vam rekao, on je savršen!

emy2

Njezina priča me rasjekla. Sretna sam zbog iskustva prijateljice ali pretužna zbog svog iskustva. Voljela bi da je takav bio i moj doktor.

Došla sam k vama u najtežem trenutku u mom životu. Bila sam prestravljena, u strahu i u potpunom očaju. Nisam znala istinu  o mom djetetu, a to je ono što sam očajnički trebala od vas. Umjesto podrške i ohrabrenja, vi ste predložili da pobacimo naše dijete. Rekla sam vam da smo joj već dali i ime, a vi ste nam govorili da ne shvaćamo kako će nam loša biti kvaliteta života s djetetom i Downovim sindromom.  Predlagali ste nam da preispitujemo svoju odluku o nastavku trudnoće.

emy3

Od tog prvog posjeta, užasavali smo se svakog puta kada bi morali ići k  vama. Najteži put u mom životu učinili ste gotovo nepodnošljivim, jer mi nikad niste rekli istinu.

Moje dijete je bilo savršeno.

Nisam ljuta. Nisam ogorčena. Ja sam zapravo samo tužna. Tužna sam jer ta mala srca koja kucaju pred vama svaki dan ne primate s malo većim strahopoštovanjem. Tužna sam jer vi svaki dan gledate sve te detalje i čudesa malih slatkih prstića, okica, malih ušiju nosića i da pred tim ne zastanete. Tužna sam jer ste jako pogriješili kada ste nam pogrešno rekli da će nam beba s Downovim sindromom smanjiti kvalitetu  života. Slama mi se srce na pomisao da sada to govorite nekim drugim majkama. A zapravo, najtužnija sam jer nećete imati privilegiju upoznati moju kćer Emersyn.

emy5

Jer, vidite, Emersyn ne samo da je poboljšala našu kvalitetu života, ona je dotaknula srca tisuća ljudi. Ona nam je dala svrhu i radost koju je nemoguće izraziti. Ona nam daje veći osmijeh, više smijeha i slađe poljupce više nego što smo ikad mislili. Ona  nam je otvorila oči za istinsku ljepotu i čistu ljubav.

Molim se da više ni jedna majka ne mora proći ono što sam ja prošla. Molim se da vidite istinu, pravu ljepotu i ljubav sa svakim ultrazvukom.  Da ćete kad otkrijete da beba ima Downov sindrom toj majci reći istinu: Vaše dijete je apsolutno savršeno, piše Little Things. 

13323313_10209270425779103_6062672393581080905_o

Autor: Z. K.Utorak, 14. Lipanj 2016. u 11:14

ZADNJE VIJESTI