PLENKOVIĆ: Filipović je prvi i jedini izbor HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

0
583

Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon sjednice Vlade na kojoj je govorio i o kandidatu za Zagreb Davoru Filipoviću.

Upitan o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića, Plenković je rekao kako se radi o izrazito kompetentnom i elokventnom kandidatu, profesoru na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, sportašu.

“Uz to, za razliku od drugih kandidata itekako zna politike na gradskoj razini te se razumije u proračun Grada Zagreba, vidi rješenja u obnovi grada nakon potresa, konsolidiranja gradskih financija i slično”, kazao je premijer.

Smatra i da će Filipović vrlo brzo postati prepoznatljiv svima koji ga do sada nisu znali ili pratili njegov rad u Gradskoj skupštini.

– Očekujem pobjedu, poručio je. Istaknuo je i da je Filipović bio prvi i jedini izbor HDZ-a, a s privremenim ravnateljem Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem su bili razgovori, a ne pregovori da se prihvati te kandidature.

O Milanoviću, Ini i avionima

Upitan kako ocjenjuje prvu godinu mandata predsjednika Republike Zorana Milanovića kratko je poručio: “Svatko radi posao na svoj način”.

Nije želio konkretno odgovoriti na novinarski upit vezano uz ponudu koju su vezano iz Inu dali Mađarskoj.

– Ne mogu vam govoriti o ponudi, kazao je.

Naveo je i da proces o nabavi višenamjenskog borbenog aviona ide dalje.

– Nema nikakve dugotrajne odgode o avionima, nego samo logično, razumno nedonošenje takve odluke u mjesecu koji je iza nas, kazao je.

R.I. /Foto: pxll