Plenković: Naš prioritet je pobjeda

0
250

HDZ i Andrej Plenković u četvrtak su predstavili kandidate za VI. izbornu jedinicu,kojoj pripadaju dio Zagreba, dio zagrebačke županije i cijela Sisačko-moslavačka županija.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković osobito je bitnom ocijenio Sisačko-moslavačku županiju dok je listu koju predvodi Goran Marić ocijenio izuzetno jakom.

-Ovo je još jedna izuzetno jaka lista HDZ-ovih kandidata. Kada sam rekao da ćemo imati vjerodostojan program i ljude mislio sam na ove ljude koji su danas tu.

Sisačko-moslavačka županija posebno je bitna županija, mora biti prioritet hrvatske Vlade, a ja ću joj dati posebnu pozornost. Posebno je važno staviti akcent na reindustrijalizaciju i na poljoprivredu. Na hrvatsko selo, ne samo ovdje nego i cijelu Slavoniju.

HDZ je stranka koja potiče odgovornost pojedinca u društvu, ali isto smo i socijalno osjetljivi, protiv socijalne isključivosti smo, i jedan od važnih aspekata našeg programa je briga o stanovnicima treće dobi, o našim umirovljenicima. Želimo da mirovina bude 60 posto prosječne plaće i da gospodarskim rastom dovedemo umirovljenike da imaju dostojanstven život. To će biti jedan od naših prioriteta. Stranka smo koja želi pomoći najranjivijima u društvu. Samo generiranjem gospodarskog rasta možemo našim umirovljenicima učiniti život kvalitetnijim. Ovo je lista koja će, siguran sam, odnijeti pobjedu. Ja to od njih i očekujem – rekao je Plenković.

>>Velika koalicija, treći put, tripartitna vlada, Pupovčeva manjina i YUTA

Komentirajući medijske spekulacije o budućim HDZ-ovim ministrima, ustvrdio je da bi će se o imenima ministara govoriti tek nakon pobjede.

-Kao predsjednik HDZ-a imam ono što u sportu nazivaju slatkim brigama. Imam puno dobrih igrača. Ne znam otkud spekulacije u medijima, i ja bih htio znati koji su to “bliski izvori”. Nama je cilj pobjeda. U ovom trenutku, na početku kampanje naš prioritet je pobjeda, a o imenima ministara govorit ćemo kasnije. Treba ići korak po korak. HDZ ima kandidata barem za dvije, tri vlade – ocijenio je Plenković.

Iznova je ponovio kako nije točno da je HDZ zaustavio projekt reforme obrazovanja.

-Prije svega bih pohvalio ministra Šustara i Vladu koji su donijeli odluku po kojoj se dosadašnji model nastavlja. Dobar potez s kojim smo smirili tenzije i nezadovoljnosti uoči školske godine. Želimo omogućiti našim mladima općenito kvalitetnu pripremu za budući poslovni život. Nastavak reforme obrazovanja je izrazito važan za nas. Nije točno da smo ga zaustavili. HDZ želi naši mladi steknu široko kvalitetno znanje, identitet o hrvatskoj povijesti, jeziku, i kulturi, ali i da mogu konkurirati na velikim tržištima – kazao je Plenković.

 

M.M. bpz.ba