PLENKOVIĆ, NOVI LIDER HDZ: Postat ćemo središnja snaga razvoja Hrvatske

0
274

Na unutarstranačkim izborima HDZ-a od 208.277 članova stranke glasovalo je, prema prvim neslužbenim rezultatima, 98.209 članova ili 46,83%, objavio je Damir Sesvečan, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a.

Za Andreja Plenkovića glasovalo je 97.823 članova stranke ili 99,61%, a nevažećih glasova bilo je 336 ili 0,39%. Od 768 izbornih mjesta u Hrvatskoj i 14 u inozemstvu obrađena su 774 izborna mjesta ili 98,97%.

-Hvala na potpori i povjerenju koje ste mi u ovako velikom broju iskazali izborom za predsjednika najveće i najvažnije hrvatske političke stranke. Imajući na umu sva postignuća HDZ-a, kao i ozbiljnost aktualnoga političkog trenutka, svjestan sam razine odgovornosti i izazova koje preuzimam. Na temelju vizije prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, HDZ je predvodio uvođenje demokratskog poretka, stjecanje neovisnosti i međunarodnog priznanja. HDZ je dao veliki doprinos pobjedi u obrambenom Domovinskom ratu, zahvaljujući velikoj žrtvi hrvatskih branitelja, o čijim ćemo pravima i obiteljima voditi posebnu brigu. Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a provela reforme, pristupila NATO-u i EU-u. Svoje djelovanje HDZ, kao dio obitelji Europske pučke stranke, nastavlja njegujući narodnjačku i demokršćansku baštinu te univerzalna humanistička načela. Na tim povijesnim uporištima i temeljnim vrijednostima danas započinjemo novo poglavlje, rekao je u prvom obraćanju novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, javlja HRT.

-Nalazimo se u zahtjevnom vremenu i za HDZ i za Hrvatsku, za Europu i za svijet. HDZ i Hrvatska trebaju novu viziju i pristup. Moramo uspješno odgovoriti na gospodarske, socijalne i sigurnosne izazove suvremenog društva, što zahtjeva odvažno vodstvo i posebna znanja, kazao je.

HDZ će donositi važne odluke usmjerene na konsolidaciju i revitalizaciju stranke. Poručujem članovima, simpatizerima, biračima, ali i partnerima, da imamo snage i hrabrosti za novu politiku pune odgovornosti. Moja prioritetna politička misija bit će vraćanje povjerenja birača u vjerodostojnost i dosljednost HDZ-a. Uvjeren sam da mogu, zajedno s kolegama, predvoditi HDZ na putu da ponovno postane središnja snaga razvoja Hrvatske, rekao je Plenković. bpz.ba