Počinje revizija stanja u Elektroprivredi HZ HB

0
463

Nova uprava Elektroprivrede HZ HB održala je svoju treću sjednicu. Prvu u prostorijama generalnog direktora. Naime, jučer je izvršena primopredaja dužnosti, a novi generalni direktor Marinko Gilja je ušao u svoj ured, piše Večernji list.

– Povjerenstvo za primopredaju je ušlo u prostorije generalnog direktora. Naime, on iz zdravstvenih razloga nije mogao doći, nalazi se na liječničkom promatranju. Dobili smo potvrdu da je otvorio bolovanje. Povjerenstvo je izvršilo primopredaju – rekao je Gilja Večerenjemlistu. Dodao je kako se stanje u tvrtki normalizira, te kako je konačno prekinuta agonija koja je trajala tijekom ovoga tjedna.

– Ljudi se sada vraćaju svome poslu nakon što smo imali stanje u kojem su bili zbunjeni posljednjim događajima. Od danas stanje je normalno i mi ćemo krenuti s procesom konsolidacije, utvrđivanja činjeničnog stanja i pravde za buduće djelovanje – dodaje Gilja.

Najavio je kako će stanje u tvrtki analizirati neovisna revizija i stručne službe unutar EP HZ HB. Naveo je kako će analiza biti gotova za nekoliko tjedana, a nakon toga će njeni rezultati biti predani Nadzornom odboru Elektroprivrede HZ HB i drugim tijelima koja će se baviti rezultatima rada bivše uprave.

– Svi su članovi nove uprave na svojim radnim mjestima, izvršena je primopredaja, radi se u punom kapacitetu. Pred nama je puno posla i svi ćemo morati dati svoj maksimum kako bismo ispunili ciljeve koje smo sebi postavili – ističe Gilja.

Na kraju je komentirao i informaciju kako je protiv njega, predsjednika Nadzornog odbora i policijskih službenika podnesena kaznena prijava.

– Dvoje bivših zaposlenika Uprave je prijavilo mene, predsjednika Nadzornog odbora i policijske službenike kako smo napravili neke prekršaje. Tu je riječ o agoniji. Govoriti da smo mi radili protivno našim ovlastima je čisto nepoznavanje propisa – zaključio je Gilja.

Već idući tjedan je najavio brojne aktivnosti nove uprave, a očekuje se kako će se unutar tvrtke idući tjedan riješiti i kadrovska pitanja. Veliki broj njih je riješen u prvih nekoliko dana Giljina mandata, a ostatak kadrovske križaljke će biti završen tijekom idućega tjedna, kao i još neke proceduralne stavke. bpz.ba