Porto za Antu Ćorića spreman platiti 10 milijuna eura

0
365

Ofenzivni vezni nogometaš zagrebačkog Dinama, Ante Ćorić (18) mogao bi na ljeto otići u Porto za 10 milijuna eura, objavio je u utorak portugalski sportski dnevnik A Bola.

Porto bi otkupio Ćorićev ugovor uz pomoć investicijskog fonda Doyen Sports koji se bavi ulaganjima u kupnju nogometaša, navodi isti izvor.

Ante Ćorić ima ugovor s Dinamom do ljeta 2020. godine, a internetski portal Transfermarkt njegovu trenutačnu tržišnu vrijednost procijenio je na pet milijuna eura. Nogometaš rođen u Zagrebu ove sezone je odigrao 17 utakmica za Dinamo, upisavši pet asistencija i jedan pogodak, piše HRT.

Porto se nakon osam odigranih kola nalazi na drugom mjestu u portugalskom prvenstvu s 18 bodova, dva manje od vodećeg Sportinga iz Lisabona. Klub bi uložio dio novca u kupnju mladog hrvatskog reprezentativca, dok bi ostatak financirao Doyen Sports, registriran na Malti. Taj fond posuđuje klubovima gotovinu potrebnu za kupnju igrača, a u iduće tri godine očekuje povrat novca.
Doyen Sports je podružnica Doyen Group, kompanije sa sjedištem u Londonu, koja se bavi ulaganjima u sirovine i nekretnine na različitim svjetskim tržištima. Fond je 2011. godine sudjelovao u 40 milijuna vrijednom transferu kolumbijskog napadača Radamela Falcaa iz Porta u Atletico Madrid. bpz.ba