Poznato je kada će prvi put zazvoniti zvona u kapelici na Bilima

0
290
Povodom blagdana Svetog Josipa 1. svibnja na Groblju Mira na Bilima, župa Goranci slavit će se Sveta misa s početkom u 12:00 sati.

Misu će predvoditi fra Miljenko Stojić, povjerenik HBK i BK BIH za hrvatski martirologij u hercegovačkim biskupijama i vicepostulator postupka mučeništva pobijenih hercegovačkih franjevaca. Tom prigodom blagoslovit će se novopostavljena zvona na crkvi Sv. Josipa.

Posvećena kapelica sv. Josipu na Bilima na taj blagdan prvi put će oglasiti nova postavljena zvona koja su dar prijatelja i dobročinitelja Nedjeljka Miličevića, koji je kum zvona.

Napisi koji rese tri zvona su: “Hrvatski mučenici, molite za nas”, “Sv. Josipe, moli za nas” i “Kraljice mira, moli za nas”.

Od dana blagoslova, zvona će redovito zvoniti, a posebno će biti najavljeno zvonjenje tih, kao i svih ostalih crkvenih zvona na dan 15. svibnja kada se obilježava stradanje hrvatskog naroda na Bleiburgu i svim drugim križnim putevima, navode iz župe Goranci.

Podsjetimo, crkvu svetog Josipa Radnika 2016. godine blagoslovio je biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanjski msgr. Ratko Perić povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

(www.jabuka.tv)