Predsjednik Čović danas posjetio Unsko-sansku županiju – Posjete i razgovori sa institucijama i pojedincima od značaja za hrvatski narod

0
408

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović danas je boravio u Unsko-sanskoj županiji, točnije Bihaću gdje ga je dočekao predsjednik Županijskog odbora Franjo Jurić i ostali dužnosnici HDZ-a BiH a posjeta je počela boravkom u Katoličkom školskom centru ”Ivan Pavao II”.

Ravnatelj i djelatnici Centra predsjednika Čovića kao i zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krišto upoznali su s novim informacijama glede problema u financiranju ove obrazovne ustanove koja je prema riječima domaćina otvorena svima bez obzira na nacionalnost te koju trenutno pohađa 500 učenika po osnovnoškolskom odnosno srednjoškolskom programu.

Predsjednik Čović je kazao kako se još jednom uvjerio, s obzirom da dugi niz godina dolazi i prati rad ove ustanove, kako su uvjeti rada kao i odgoj i obrazovanje učenika na najvišoj razini te i ovoga puta obećao puni angažman glede osiguranja sustavnog rješenja financiranja.

Posjeta Bihaću nastavljena je polaganjem vijenaca za poginule branitelje u groblju Žegar te posjetom župniku fra  Boni Tomiću koji je predsjednika Čovića i gospođu Krišto upoznao sa svojim radom i djelovanjem u župi ali i općenito životu katolika ovoga kraja o kojima već više od stoljeća svojim prije svega edukativnim djelovanjem brinu i sestre Klanjateljice Krvi Kristove u čiju se knjižnicu „Sveti Josip“ danas rado učlanio i predsjednik Čović.

Tijekom dana održan je i sastanak sa dužnosnicima HDZ-a o aktualnoj političkoj situaciji na ovim prostorima ali i aktivnostima za predstojeće Opće izbore.

Posjeta Bihaću završena je obilaskom Nacionalnog parka Una, te se izaslanstvo zaputilo prema Drvaru i Bosanskom Grahovu.