Predsjednik Čović: Kiseljak je jedna od razvijenijih sredina u BiH

0
350

Predsjednik Čović danas je ponovno “svratio” u Kiseljak te nakon posjete promotivnom štandu Općinskog odbora HDZ-a BiH održao sastanak s načelnikom i predsjednikom stranke u ovoj općini, Mladenom Mišurićem-Ramljakom.

Kratka informativna kava s načelnikom ali i Lidijom Bradara, predsjedateljicom Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, članicom Predsjednštva HDZ-a BiH te tajnikom Općine Dragomirom Lučićem poslužila je za pregled stanja tijeka kampanje ali i informiranje o aktualnim projektima i tijeku njihova izvođenja, prvenstveno kada su u pitanju oni kapitalni poput izgradnje novog Doma zdravlja točnije Edukacijsko-rehabilitacijskog centra, nove gradske prometnice s tunelom te izgradnje Zone sporta i rekreacije.

“Postoji nekoliko sredina u BiH koje jednostavno brže napreduju od ostalih i ističu se svojim projektima, urbanizmom, razvojem gospodarstva. Kiseljak je definitivno jedna od takvih općina što je vidljivo svima koji ovdje dođu”, kazao je predsjednik Čović te ponudio pomoć ukoliko ista bude potrebna kako oko realizacije projekata ali i ostatka kampanje, uvjeren, kako je kazao, u novi mandat načelnika Mišurića-Ramljaka ali i većinu u Općinskom vijeću.

06.studenog 2020.

Predsjednik Čović u posjetu župnom uredu sv. Ante Padovanskog i ugodnom druženju s kandidatima HDZ-a BiH u Busovači

Prilikom boravka u općini Busovača, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović s izaslanstvom posjetio je župni ured sv. Ante Padovanskog u Busovači, gdje je razgovarao s župnikom fra Zoranom Jakovićem.

Prilikom susreta, razgovarano je  o trenutnom stanju i potrebama u ovoj župnoj zajednici. Osim stanja u župi, razgovarano je i o projektima potrebnim za ovo područje, s posebnim naglaskom na izgradnju i prilagođavanje infrastrukture, te drugim potrebitim projektima.

Uz predsjednika Čovića, u današnjoj posjeti sudjelovali su i: dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, predsjednik ŽO HDZ-a BiH ŽSB i zastupnik u Saboru RH Radoje Vidović, predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, dopredsjednica ŽO HDZ-a BiH ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, izvršni direktor JP „Elektroprivreda HZ HB“ Mostar Ilija Bakalar, kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača i općinski vijećnik Stipo Krišto, nositelj liste HDZ-a BiH za OV Busovača i predsjednik OV Busovača  Josip Mravak, te kandidati HDZ-a BiH za OV Busovača: Ankica Komšić, predsjednica OO ZŽ HDZ BiH KKK Busovača, Marko Šantić, zamjenik predsjednika OV Busovača, i Slaven Katava, predsjednik Kluba HDZ-a Bih u OV Busovača, Emil Velte, tajnik OO HDZ-a BiH Busovača.

Župnik Jaković upoznao je predsjednika Čovića i izaslanstvo sa stanjem u župnoj zajednici, te istaknuo kako Župni ured nastoji svakodnevno, kroz svoje aktivnosti, biti na raspolaganju i surađivati s ljudima.

„Trudimo se uvijek ohrabriti ljude, davati im podršku da zaista vrijedi da čovjek živi u svom i na svom, da se ne boji nikoga i da poštuje druge. Poteškoća ima, kao i svugdje, kako infrastrukturnih, tako i događanja koja se zbivaju, ali, uz Božju pomoć i potporu vas dužnosnika, sve se to da riješiti. Petu sam godinu već u Busovači i kroz ovo vrijeme pokušavam, sukladno svojim mogućnostima, doprinijeti napretku cijele naše župne zajednice, kako na duhovnom, tako i na društvenom i kulturnom planu“, kazao je župnik Jaković.

Predsjednik Čović izrazio je potporu realizaciji projekata značajnih za župu sv. Ante Padovanskog, odnosno za sve njene župljane.

„Drago mi je da smo danas u Busovači i u posjetu župnom uredu sv. Ante Padovanskog gdje smo sa župnikom razgovarali  o prilikama kada je u pitanju Katolička crkva općenito, a onda smo sa svim našim kandidatima za Općinsko vijeće razgovarali o onom što nas čeka u narednih osam dana kako bi postigli jedan maksimalan rezultat Hrvatske demokratske zajednice ovdje u Busovači“, kazao je predsjednik Čović u izjavi za medije.

Nakon ugodnog razgovora s župnikom Jakovićem, upriličeno je i prigodno druženje s kandidatima HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Busovača.