Predsjednik Čović na radnom sastanku s predsjedništvom Općinskog odbora HDZ-a BiH Neum

0
247

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je pred sastanak koordinacije s predsjednicima županijskih Vlada, gradonačelnika i načelnika HDZ-a BiH koji se održava u Neumu, razgovarao s predsjedništvom Općinskog odbora HDZ-a BiH Neum.

Načelnik općine Neum i predsjednik stranačkog odbora Dragan Jurković zahvalio se na posjeti te ukratko prezentirao aktualnu situaciju na području općine Neum, posebno s aspekta tekućih projekata, ljetne turističke sezone koja je sinoć otvorena službeno u Neumu te niza drugih aktualnih tema vezanih za Neum.

Cestovni pravac Neum – Stolac ide planiranom dinamikom i već urađene dionice daju veliku pomoć pri dolasku u Neum, istaknuto je na sastanku, na kome se razgovaralo i o prelascima granice između BiH i RH, koja još uvijek, kako je naglašeno, nije povoljna za turizam i Neum. Sa sastanka je upućena zamolba za promjenu uvjeta prelaska granice, pri čemu treba uključiti i veće razine vlasti, kako bi se turistička, ali i ostale gospodarske grane oporavile što prije.

Neum je turistička destinacija koja nudi ogroman potencijal i u suradnji s drugim oblastima i razinama vlasti moramo pomoći svim otvorenim pitanjima, kazao je predsjednik Čović, dajući potporu stranačkom vodstvu u Neumu u svim planiranim i iznesenim aktivnostima za budući razvoj Neuma i njegovog zaleđa.