Predsjednik Čović na sastanku sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Posavske

0
260

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u Orašju je danas održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Posavske. Na sastanku se razgovaralo o rezultatima Lokalnih izbora u sve tri općine, ali i o aktualnoj političkoj situaciji.

Razgovarano je o aktualnim temama i aktivnostima po općinama nakon održanih i potvrđenih Lokalnih izbora i preuzimanja mandata kojeg će načelnici obavljati u naredne četiri godine.

Đuro Topić, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Posavina i predsjednik Vlade, predstavio je sve učinjene aktivnosti u pripremi i realizaciji Lokalnih izbora u Županiji Posavskoj, gdje je Hrvatska demokratska zajednica BiH potvrdila snagu zajedništva, te je uz pozicije načelnika, u sve tri općine ostvarila i većinu u Općinskim vijećima.

Županijski odbor će pomoć sva tri općinska odbora u ovoj Županiji pri implementaciji izbornih programa i ciljeva, što je prioritet, naglasio je Topić.

Na sastanku su nazočili i predsjednici Općinskih odbora HDZ-a BiH Orašje, Odžak i Domaljevac – Šamac, koji su informirali predsjednika Čovića o tome što radi stranka na lokalnoj razini kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata.

Dr. Čović je kazao kako je očekivao dobar stranački rezultat na području ove Županije, koji su ostvarile sve tri općinske organizacije HDZ-a BiH, na čemu im je posebno čestitao. “Kao i do sada, imat ćete našu potporu, posebno dužnosnika s viših razina vlasti za sve predstavljene projekte i potrebe našeg čovjeka u Posavini. HDZ BiH i zajedništvo koje gradimo, te povjerenje koje dobivamo, moraju nam biti poticaj za predaniji rad za dobro našeg čovjeka u našim općinama Posavine“, istaknuo je dr. Čović.

Predsjednik Čović je iskazao punu potporu radu Županijskog odbora HDZ BiH Županije Posavske kako bi se ostvarili izborni programi i ciljevi. Naglasak budućih aktivnosti mora biti na razvojnim i infrastrukturnim projektima, istaknuto je na sastanku

Važnim je naglašena i potreba pomoći gospodarstvu koja mora biti zasnovana na stvarnim potrebama svih lokalnih zajednica pri nadvladavanju problema nakon krize pandemije koronavirusa. Općine će biti uključene u sve raspodjele sredstava pomoći sa viših razina vlasti, kako bi se do kraja sačuvalo i zaštitilo zdravstvo i gospodarstvo, ali i sve obrazovne, kulturne, sportske i druge važne institucije.