Predsjednik Čović na svečanom obilježavanju 25. obljetnice osnivanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

0
307

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru danas je proslavio 25. obljetnicu. U povodu četvrt stoljeća od osnivanja, danas je održana i svečana akademija.

Na svečanosti nazočnima su se obratili dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivan Ćavar,  brojni gosti, profesori i prijatelji Medicinskog fakulteta te predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Predsjednik Čović je na početku svoga obraćanja čestitao je 25. obljetnicu od osnivanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

„Drago mi je da mogu kao dio političke i znanstvene zajednice uputiti par riječi, prije svega čestitati 25 godina zajedničkog rada, zahvaliti se svim profesorima, dosadašnjim dekanima, naravno svim uposlenicima i studentima našeg Medicinskog fakulteta. Svi zajedno činimo puno, da bi danas bili ponosni, ovo je spretna kombinacija u ovih 25 godina zrelosti i mladosti. Vjerujem da će sve više biti onih koji će pamtiti lijepe i dobre dane, Medicinskog fakulteta i ono što je budućnost i što treba raditi“, istaknuo je dr. Čović.

„Želim vam da ustrajete, da uspijete, da imamo što više onih koji će kroz razna područja kad je u pitanju i ovaj fakultet, zauzeti svoje mjesto koji mu pripada. Želim da nastavite raditi što ste započeli, s uspjehom i potpunom logistikom svih nas koji vam možemo pomoći da budete još uspješniji, da budete zalog da zdravstvo u Bosni i Hercegovini se može osloniti na vas na najvišoj razini koju možemo postići, zakljuje predsjednik Čović svoje obraćanje.

Tijekom svečanosti dodijeljene su zahvalnice, plakete i povelje dugogodišnjim djelatnicima fakulteta, nastavnicima, institucijama, ustanovama i najzaslužnijim pojedincima koji su dali izniman doprinos razvoju i promociji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.