Predsjednik Čović održao online sastanak s predsjednicima županijskih Vlada i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite

0
239

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite.

Predsjednici Vlada s ravnateljima Civilnih stožera međusobno su razmjneili informacije o učinjenim koracima u njihovim županijama vezano uz zdravstvenu zaštitu pri pojavi koronavirusa.

Također, naglašena je važnost pridržavanja svih izdatih zapovijedi, poseban naglasak je bio na osobe koje su u kritičnim skupinama, i one sa zdravstvenim problemima, istaknuto je na sastanku.

Što se tiče Stožera civilne zaštite svi su izvršili pripreme smještaja za izolaciju osoba koje dolaze iz drugih država na lokaciju navedenih županija.

Ponovno je naglašena potreba daljnjeg koordiniranja svih tijela koja donose mjere i zapovijedi, te njihova bolja suradnja i komunikacija pri razmjeni iskustava i mišljenja ali i donošenja budućih odluka i praćenja svih daljnjih aktivnosti.

Sa sastanka je upućen poziv Vladi Federacije BiH da žurno donesu Odluku o raspodjeli sredstava na ime dodjele financijske pomoći prema županijama, gradovima i općinama. Posebnom odlukom da se dodjele financijska sredstva prema bolnicama i domovima zdravlja za nabavku opreme. Istaknuta je i potreba bolje zdravstvene pomoći zaraženim osobama, kao i potreba nabave zaštitne opreme zdravstvenim djelatnicima.

Sa sastanka je ponovno upućen poziv stanovnicima da ostanu u svojim kućama.