Predsjednik Čović uputio brzojav sućuti provincijalu fra Miljenku Šteki, braći franjevcima, rodbini i prijateljima pokojnog fra Ante Kutleše

0
473

    Teška kušnja pred kojim se našlo cijelo čovječanstvo, pandemija korona virusa, prerano je i na silu otrgla iz naših života dobrog i dragog nam svećenika naše Crkve, fra Antu Kutlešu.

     Prepun ljudske topline i posvećenosti koju je tako spontano dijelio sa svakim čovjekom kojega mu je Gospodin postavio na životni put, fra Ante je vršio svoj svećenički poziv i duhovno krijepio svoje vjernike. Borba s nepoznatom bolesti, koji ne bira svoje žrtve i smrt našeg dragog fra Ante iznova nas potiče da čuvamo sve one kršćanske vrednote po kojima je On živio, služeći nesebično Bogu i čovjeku. 

     Ova kušnja neka bude poziv svima nama da se u svojim molitvama još više približimo Gospodinu i da osnaženi vjerom u Uskrslog Krista prebrodimo i ovaj izazov koji je pred nas stavljen.

     U ime hrvatskog naroda BiH i svoje osobno, provincijalu fra Miljenku Šteki, svoj braći franjevcima, rodbini i prijateljima pokojnog fra Ante upućujem iskrenu prijateljsku i kršćansku sućut.

     S vjerom u vječni život, uspomena na našeg pokojnog fra Antu zauvijek će ostati sačuvana u našim mislima i srcima, a u molitvama njegovu dušu preporučamo dobroti i milosrđu Božijem.

Dr. Dragan Čović