Predsjednik dr. Dragan Čović nazočio na sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna

0
316

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je danas u Vitezu na sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

Sjednica je održana u proširenom sastavu, te su istoj, osim članova Županijskog odbora, nazočili i predsjednici općinskih odbora HDZ-a BiH, općinski načelnici, ministri, zastupnici i izaslanici na svim razinama vlasti, imenovani na prijedlog HDZ-a BiH.

Sastanak je otvorio predsjednik Županijskog odbora Radoje Vidović koji se osvrnuo na funkcioniranje parlamentarne većine u ovoj Županiji. Sjednica je protekla u raspravi o aktualnoj političkoj situaciji kao i tekućim problemima, prijedlozima te informacijama iz svih općina ove Županije.

Razgovarano je o stanju i aktivnostima koji se provode na području županije kroz izvršnu i zakonodavu vlasti ali i samoj suradnji s dužnosnicima i institucijama viših razina. Na sjednici su se dotaknule i sve životno bitne teme, te aktivnosti unutar stranke gdje je naglašeno što je potrebno vidno poboljšati u budućem razdoblju.

Predsjednik Čović je podržao plan aktivnosti Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna, uz naglasak kako će se nastojati prepoznati načini kako veće razine vlasti, u kojima djeluju dužnosnici HDZ-a BiH, mogu aktivnije pomoći pri rješavanju i realizaciji određenih projekata.

Govoreći o ključnom političkom pitanju, reformi izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini i rješavanju najveće postdaytonske političke krize, predsjednik Čović je naglasio da je konstitutivnost triju naroda i njihovo legitimno predstavljanje temelj Daytonskog-pariškog mirovnog sporazuma. Hrvatski narod kroz reformu izbornog zakonodavstva mora ostvariti potpunu Ustavnu jednakopravnost. „Vjerujem u postizanje dogovora. Bosni i Hercegovini potrebna je hitna stabilizacija političkih prilika i nastavak euroatlantskog puta koji nema alternativu“, zaključio je predsjednik Čović.