PREDSJEDNIK MOSTA PETROV:………

0
272

PETROV: Izetbegovićevo opravdavanje i legitimiranje Komšića je udar na Dayton i udruženi politički poduhvat koji dekonstruira BiH

Predsjednik Mosta nezavisnih lista i zastupniku u Saboru RH Božo Petrov oglasio se na Facebooku povodom izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u Zagrebu o Izbornom zakonu i slučaju Komšić.

“Bosna i Hercegovina je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. Njezina europska budućnost, stabilnost i funkcionalnost ovisi o tome koliko će sva tri konstitutivna naroda prihvaćati i provoditi temeljna načela Ustava BiH i Daytonskog sporazuma.

Izjave Bakira Izetbegovića u kojima opravdava i legitimira Željka Komšića, kao onog tko je uvijek bio na pravoj strani, direktna su pljuska hrvatskom narodu i udar na temelje Ustava BiH i Daytona, kojeg je potpisala i Republika Hrvatska i o čijoj provedbi treba brinuti.

Antidaytonsko djelovanje Bakira Izetbegovića još više unosi nepovjerenje hrvatskog naroda prema institucijama BiH. Prava strana su uvijek istina i poštivanje Ustava, a nikako majorizacija i ugnjetavanje drugoga.

Samo puna jednakopravnost svih naroda i građana te legitimno političko zastupanje na svim razinama jamče stabilnost i napredak cijele države. Sve druge izjave i radnje, protivne i presudama Ustavnog suda BiH te samom Ustavu, su udruženi politički poduhvat koji dekonstruira temelje Bosne i Hercegovine.

Hrvatski narod mora uživati maksimalnu zaštitu i pomoć Republike Hrvatske s ciljem osiguranja ravnopravnosti, opstanka i razvoja. Na tom putu moju snažnu podršku i pomoć kao i podršku Mosta uvijek će imati”, napisao je Božo Petrov na Facebooku.

/HMS/