Predstavljena knjiga “StanovniÅ¡tvo Popova u Hercegovini: Ravno”

0
232

U sklopu službenog programa proslave Dana Općine Ravno u subotu je u Ravnom, održano predstavljanje knjige “StanovniÅ¡tvo Popova u Hercegovini: Ravno”, autora dr. sc. Marinka Marića, a u izdanju Zavoda za Povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku.

Knjigu su predstavili biskup. Ratko Perić, akademik Nenad Vekarić, don Ivica Puljić te autor knjige dr. sc. Marinko Marić.

Pred brojnim domaćim pukom te gostima iz čitave Hercegovine i Dubrovnika ugledni predstavljači pohvalnim su riječima govorili o važnosti Marićeve knjige i njenom značaju, kako za Ravno, Hercegovinu, tako i za Dubrovnik gdje danas živi najveći dio popovskog stanovništva. Kako je naglasio akademik Vekarić, ovo je dosad najbolja knjiga u Bosni i Hercegovini koja se bavi ovom tematikom.

Među brojnim Dubrovčanima i Popovcima predstavljanju su nazočili i konzul Republike Hrvatske u Mostaru, Dragan Matijević, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, predstavnik grada Mostara Dragan Ćorić, zamjenika načelnika Općine Župa dubrovačka i predsjednika Zavičajne udruge Neum u Dubrovniku, Mirko Maslać, akademik Vlatko Filipović, voditeljica studija Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku, doc. dr. sc. Marija Benić Penava te brojni drugi uglednici.

U glazbenom dijelu večeri nastupili su Nikša, Helena i Magdalena, a program je vodila studentica Ružica Skaramuca.

 

M.J. bpz.ba