Sanja Vlaisavljević upozorava “Na Zlo iz Sarajeva sto dolazi od –……”

0
418
„Pozivamo Sarajlije za protest protiv revizije historije i veličanja ustaških zločina.“
„Kad  bi sve Sarajlije obukle dedine uniforme, šta mislite da li bi bilo više fašista ili antifašista?“
„Huda jama, jedno od 600 stratišta diljem Slovenije, nije najveće mjesto masovne likvidacije u jednom rudniku. Po broju ubijenih nadilazi je rudnik Pečovnik kraj Celja u kojem je u svibnju 1945. godine ubijeno 12.000 ljudi, svi Hrvati.“
“Zarobljenike su dovozili noću u kamionima a zatim bi ih svukli do gola i vezivali po troje. Prvu žrtvu bi upucali, a taj što bi pao povukao bi drugo dvoje sa sobom u šaht dubok 48 metara. Nakon masovne likvidacije, sva tijela su prelivena gašenim vapnom.”
Antifašizam  ima istu koncepciju neprijatelja kao fašizam: to je ljudski ološ, to su nitkovi, to su zvjeri u ljudskom obliku i to treba smaknuti odmah i smjesta jer ne zaslužuje nikakvo suđenje. Humanisti-antifašisti, onog časa kad su oslobođeni gvozdenog zakona ljudskih prava i pravne države pretvorit će se u krvoloke i što je najgore kasnije će živjeti potpuno mirne savjesti. Pokazalo se da je JNA tradirala takvu vrstu antifašizma jer su Vukovar i Srebrenica kao smaknuća zarobljenika nezamislivi bez takvog odnosa prema neprijateljima.
Činjenica da danas slušamo borbene pokliče protiv kardinala Vinka Puljića samo još jednom dokazuje da još ništa o krvoločnosti antifašizma ne znamo. Ali isto tako, a ne zna se što je gore, ništa o biti kršćanske vjere u multikulturnom Sarajevu danas ne znamo osim da se bogomolje nalaze sto metara jedne od drugih. Zamislite da se sveta misa tumači kao javna manifestacija, kao nekakav miting, rehabilitacije i potpore zločincima iz Drugog svjetskog rata!!!
Javni miting protiv mise, pa to je neviđeno u svijetu! Možda je svemu tome razlog što je propuštena javna manifestacija protiv rehabilitacije ustaštva onda kada se ona uistinu trebala održati: slučaj Busuladžić.