SARAJEVO: Odana počast ubijenom doministru unutarnjih poslova F BiH Jozi Leutaru

0
762

Odana počast Lozi Leutaru

Polaganjem vijenca na spomen obilježju u Ali-pašinoj ulici u Sarajevu, izaslanstvo Županijskog odbora HDZ-a BiH Vrhbosna, predvođeno predsjednikom Draženom Trlinom, odalo je počast poginulom Jozi Leutaru koji je na današnji dan prije 17 godina stradao u atentatu.

Pored izaslanstva ŽO HDZ-a BiH Vrhbosna, vijence su položili Mijo Krešić, član Predsjedništva HDZ BiH i zamjenik ministra sigurnosti BiH, Ljilja Zovko, predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, te Mario Karamatić, izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Atentat na zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH i predsjednika Županijske organizacije HDZ-a BiH Sarajevo Jozu Leutara izvršen je 16. ožujka 1999. godine u naselju Ciglane u Sarajevu. Od posljedica ranjavanja preminuo je 12 dana kasnije, 28. ožujka. I nakon 17 godina od atentata još uvijek nisu otkriveni počinitelji zločina, priopćeno je iz Županijskog odbora HDZ-a BiH Vrhbosna ( na slici ispod).

vrhbosna

I izaslanstvo Federalne uprave policije (FUP) danas je položilo vijence na spomen-obilježje u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane, povodom obilježavanja godišnjica atentata na zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara.

Izaslanstvo FUP-a će 28. ožujka položiti vijenac u zgradi Federalne uprave policije i u Mostaru na grob Joze Leutara, najavljeno je iz FUP-a bpz.b