Senzacija u Zagrebu: Mostarska ekipa ”Krešimir Keta Bandić” osvojila Kutiju šibica

0
514

Očito je tako moralo biti. Krešimir Keta Bandić, momčad sastavljena od prijatelja pokojnog golmana Širokog Brijega, koji je u ožujku 2019. iznenada preminuo zbog srčanog zastoja u 24. godini, osvojila je 50. Kutiju šibica pobjedom nad Poliklinikom Milojević, favoriziranim sastavom s igračima Futsal Dinama, nakon četiri serije sedmeraca 4-3, nakon što je u 40 minuta bilo 0-0.

Splićanin Josip Božinović, “uljez” među Mostarcima, opet je povukao kad je najviše trebalo. Zabio je treći, pa i četvrti penal i zasluženo odnio nagradu za najboljeg igrača turnira, a golman Marko Čolak, koji je fantastično branio i u finalu i uzeo nagradu za najboljeg golmana turnira, obranio Kristijanu Grbeši i jubilarno izdanje popularnog malonogometnog turnira odnio u Hercegovinu, prenosi portal 24sata.hr.

Ovo je za Ketu, za njegovu obitelj, za njegove prijatelje, za cijeli Mostar. Baš mi je drago zbog toga. Velika su zajednica i obitelj – rekao je Josip Božinović nakon finala za HTV.

On igra mali nogomet u Njemačkoj, osvojio je i tamošnje prvenstvo, a nekad je bio igrač velikog nogometa. Nastupao je za Solin, Šibenik i još neke niželigaše.

– Svi smo sretni, nismo očekivali da možemo do kraja. Ali kako je utakmica išla, vjerovali smo. Bili smo u podređenoj situaciji, nismo igrali baš kako znamo, bio je tu pritisak zbog trofeja, ali lutrija penala otišla je na našu stranu. Drago mi je zbog pokojnog Kete i zbog ove ekipe – dodao je Božinović.

Na prsima su nosili broj 12, broj koji je nosio Keta Bandić. Nitko im nije davao previše šanse, ali izbacivali su favorite i iznenadili sve- Krenuli su po titulu u čast pokojnog prijatelja i u tome i uspjeli.

Krešimir Bandić, Mostarac koji je branio za Široki Brijeg preminuo je u ožujku 2019. Gledao je utakmicu Dinama i Viktorije Plzen u Europskoj ligi.

– Zadnje riječi bile su mu: ‘Uh, kako Bad Blue Boysi navijaju’… Igrali smo i ranije turnire, čak je i on igrao s nama. Bio je pravi prijatelj, omiljen u društvu – rekao je kapetan Mile Pehar.

Eto, s jedne strane njegovi prijatelji, s druge malonogometaši njegova Dinama za kojega je toliko navijao. Na kraju je cijela Hrvatska čula za Ketu, a kako će se tek slaviti u njegovoj Hercegovini, zaključuje 24 sata.

Krešimir Keta Bandić | Foto: Facebook

/HMS/