Sirijac očajan: ‘Ja volim Hrvatsku!

0
197

Izbačen je iz azila sa svojim stvarima, te je objesio hrvatsku zastavu na drvo da pokaže kako voli Hrvatsku.

Petstotinjak izbjeglica koji su tijekom noći i jutra stigli u zagrebački hotel Porin ne žele ostati u Hrvatskoj. Ali tako nije sa svima. Novinarke dnevno.hr-a otišle su u zagrebačke Dugave i popričale s azilantima. Tako su srele azilanta iz Sirije koji ljubi hrvatsku zastavu.

<<<UŽIVO IZ PORINA: Izbjeglice ne žele ostati u Hrvatskoj, bacaju namještaj, WC papire i uzvikuju ‘Sloboda, sloboda!’ (VIDEO/ FOTO)

dnevno.hr
dnevno.hr

Ovaj migrant je rekao: ”Ja volim Hrvatsku, to je moj dom”. Otkrio nam je kako su mu roditelji poginuli u Siriji, ali ga loše stvari nisu zaobišle ni u Hrvatskoj. Izbačen je iz azila sa svojim stvarima, te je objesio hrvatsku zastavu na drvo da pokaže kako voli Hrvatsku. Također nam je otkrio i kako se u Hrvatskoj ne ponašaju lijepo prema azilantima.

Novinarke s terena nam kazuju kako je ovaj azilant kulturan i uljudan. Migrant s kojim smo pričali je već dugo vremena u Zagrebu, no sada mu je dan ultimatum, može birati između Kutine i odlaska u zatvor!  Na ovoj fotografiji su prikazane stvari Sirijca koji voli Zagreb.

dnevno.hr
dnevno.hr

Naveo je kako azilanti imaju 1000 kuna mjesečno i tri ista obroka svaki dan. Osim toga, kazao nam je kako azilante trpaju u hotel i rade sve kako bi ih prisilili da odu!

”Jučer u tri sata su nam rekli da se mičemo iz hotela, inače idemo u zatvor na tri mjeseca”, kazao nam je. Azilant nam je otkrio kako ne žele u Kutinu jer su se prilagodili u Zagrebu.

Ovaj azilant tvrdi kako izbjeglice zbog kojih su istjerani iz hotela nisu samo iz Sirije, takvih je samo nekolicina, ima ih i iz Alžira, Maroka i Afganistana! bpz.ba