ŠOLJIĆ ZA HMS: Nakon poziva da za Guzina glasuju vijećnici svih bošnjačkih stranaka, što preostaje Hrvatima?

0
285

-Izbori u Mostaru su nacionalni popis stanovništva uz manja odstupanja na razini statističke pogreške. Vjerujem da će to pokazati i izbor gradonačelnika u Gradskom vijeću Mostara, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg Bosne Vlado Šoljić.

Za one koji žele čuti i vidjeti istinu, kaže Šoljić, bilo je dobro da je izbor gradonačelnika Mostara izvršen javnim glasovanjem kako je i počeo a onda poništen i ponovljen tajnim glasovanjem te utvrđeno ima li razlika u izboru.

-Tajnim glasovanjem za izbor gradonačelnika Mostara ostaje prostor za zablude i manipulacije, a vijećnike koji bi glasovali po savjesti, dakle ne isključivo „za svoje“ oslobađa etikete „izdajnika“.

Šoljić kaže kako bošnjačka strana javno poziva na glasovanje za dr. Guzina svih Bošnjaka, naravno pod firmom za „probosanske snage“. Što preostaje hrvatskoj strani osim sličan poziv Hrvatima?, pita se sugovornik HMS-a. Ovog puta izbor gradonačelnika Mostara je, primjećuje, malo složeniji zbog uspjeha „srpske liste“ na izborima čime je smanjen intenzitet lova na „svoje Srbe“.

Sugovornik HMS-a kaže kako je krajnje vrijeme za skidanje maski i traženje realnih, pravednih i poštenih rješenja za Mostar, FBiH i cijelu BiH.

-Trošenje energije na unutarnje sukobe koji u BiH traju već više od 30 godina je gubitak za konstitutivne narode i svakog građanina Mostara i BiH u cjelini, zaključuje Šoljić./HMS/