STANJE JE NEHUMANO

0
386
28.05.2015., Split - Iz Konzum trgovine ukraden bankomat. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon priznanja radnice iz Konzuma POTVRDE se samo slažu! OVA FOTOGRAFIJA je dokaz svega što je rekla! (FOTO)

Autor: M. Matić bpz.ba

Žale se radnici, žale se kupci.

 

Nakon šokantnog priznanja Konzumove radnice iz Solina koja je otkrila nevjerojatno stanje u trgovinama, priča ide dalje. Na adresu naše redakcije javili su se brojni čitatelji s potvrdom nehumanog stanja u trgovinama.

“Zimi radimo u jaketama-pumpericama, a ljeti skapavamo od vrućine i nedostatka bilo kakvog protoka zraka. Centar nije klimatiziran , ne samo ovo ljeto, već unazad najmanje 4 godine, tako da odmah možete odustati od lažnog iščuđavanja”, dio je ispovijesti radnice koju nam je potvrdilo još nekoliko radnika.

“Istina je sve što je rekla. Radimo u nehumanim uvjetima. U nekim trgovinama je prehladno, a u nekim uopće nema klime”, kazao nam je.

Na adresu redakcije pristigla je i fotografija koja potvrđuje visoke temperature i uslijed istih kvarenje robe.

Konzum Stinice, fotografirano 21. srpnja, 2015.
Konzum Stinice, fotografirano 21. srpnja, 2015.

“Žene rade fizički posao. Rade prekovremeno svaki dan, a ne plati im se ni kunu. Trpe mobing od šefova i kupaca. Nemaju gablec pola sata, jedu radeći. Bilo što da kažu, odmah opomena pred otkaz… Pa vi radite za minimalac. Radnice rade najgori posao za crkavicu od 3 tisuće kuna”, kaže nam još jedan radnik.

I kupci sve vide

“Konzum Rijeka, Osječka 71 NE RADI KLIMA! Unutra je užasno toplo, u trgovinama odjeće se od topline i znoja ne može probavati odjeća! Otkako ste preuzeli tu trgovinu Mercatora klima se magično pokvarila?”, žali se i jedan kupac na Facebook stranici Konzuma.

Zašto ovo zabrinjava pitate se, pa vjerojatno dosta tvrtki nema klima uređaje i radnici ipak preživljavaju pod tim uvjetima. Zabrinjavajuće je jer se pod takvim uvjetima kvari hrana, a to dokazuju i mnogobrojne žalbe kupaca na pokvarenu hranu.

U posljednih tjedan dana otkako su našom zemljom zavladale vrućine, na Facebook stranici Konzuma sve su češće žalbe na pokvarenu robu.

“I opet pokvareno meso. Prije toga pokvareni losos, pokvareno vrhnje za šlag…. Da ne nabrajam. Strava i užas”, žali se jedan kupac. Plijesan na kremšnitama, loše stanje na voću i povrću… Kritike se samo gomilaju.

Osim pritužbi na stanje robe, kupci su primijetili i nehumane uvjete pod kojima se radi.

Redovni kupac u Konzum trgovinama kazao nam je kako je doživio u svojoj kvartovskoj trgovini u Zagrebu kako u smjeni radi jedna jedina radnica.  “Poslužuje kruh, reže salamu i naplaćuje na blagajni, vidio sam na svoje oči”, kaže nam. “Zamislite samo kako je to stresno. Opravdanja za takvu situaciju nema. Kako da ta žena ode na pauzu, na wc”, pita on.

Prava radnika? Da, postoje – na papiru.