Stavovi Zvizdića nisu službeni stavovi Vijeća ministra

0
236

Ministar financija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda uputio je pismo predsjedniku Vlade Hrvatske Andreju Plenkoviću povodom izgradnje Pelješkog mosta te istakao da stavovi u pismu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića od 30. srpnja ne predstavljaju službene stavove Vijeća ministara BiH, nego su to isključivo osobni stavovi potpisnika pisma i stavovi Stranke demokratske akcije (SDA).

Bevanda pisao Plenkoviću: Stavovi Zvizdića nisu službeni stavovi Vijeća ministra​Bevanda pisao Plenkoviću: Stavovi Zvizdića nisu službeni stavovi Vijeća ministra

Bevanda je podsjetio da je Vijeće ministara BiH na sjednici održanoj 19. srpnja 2017. godine jednoglasno usvojilo izvještaj ministra prometa i komunikacija BiH Ismira Juske, gdje se navodi da nema formalnih zapreka za izgradnju Pelješkog mosta i da to ne treba povezivati s konvencijom o pravu mora.

Naglasio je da Zvizdić prilikom pisanja pisma nije izvršio niti konzultacije s članovima kolegija Vijeća ministara BiH radi usuglašavanja stavova koje iznosi, niti je to pismo ponudio na izjašnjenje Vijeću ministara BiH.

Smatra da je njegova dužnost kao zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara BiH, ukazati na eventualne štetne posljedice koje mogu nastupiti po Bosnu i Hercegovinu, obzirom da je pismo u jednom dijelu bosanskohercegovačkih medija predstavljeno kao službeni stav Bosne i Hercegovine.

Izrazio je nadu da navedeno pismo, koje izražava stav isključivo pojedinca i jedne političke stranke, neće narušiti dobrosusjedske odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te da ovakvi pojedinačni stavovi neće dodatno negativno utjecati na kredibilitet Bosne i Hercegovine i put ka članstvu u Europskoj uniji, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.