‘STOLJETNI KONFLIKT’

0
303

ZAÅ TO SE HRVATI I SRBI MRZE? Amerikanci snimili svoj odgovor!

Autor: M. Marić

“Od religijskih konflikata do sporova oko granica, Hrvatska i Srbija desetljećima se sukobljavaju. Otkrivamo Å¡to se krije iza tog i zaÅ¡to se ove zemlje mrze”, naveli su Amerikanci u opisu videa.

Skupina amerikanaca koja stoji iza kanala ““TestTube” objavila je na YouTubeu ‘informativno-edukativni video’ u kojem objašnjavaju zbog čega se Hrvatska i Srbija ne simpatiziraju.

U svom izlaganju Amerikanci Hrvate i Srbe opisuju kao “narode istočne Europe koji stotinama godina žive jedni pokraj drugih”, ali Srbi su većinom pravoslavci, dok su Hrvati katolici.

“Od religijskih konflikata do sporova oko granica, Hrvatska i Srbija desetljećima se sukobljavaju. Otkrivamo što se krije iza tog i zašto se ove zemlje mrze”, naveli su Amerikanci u opisu videa.

U nastavku se spominje i kralj Aleksandar, Jugoslavija i njezin raspad, Nijemci, nacisti, Domovinski rat  te genocid u Bosni i Hercegovini.

“Danas se spore i oko zajedničke granice na Dunavu. Ukratko, Hrvati i Srbi se mrze zbog stotina godina konflikta, ratova i različite religijske ideologije. Čini se, nažalost, da se taj konflikt nastavlja”, zaključili su u “TestTubeu”, a evo što su sve izdvojili: