Tjedni komentar… Koliko smo spremni za Izborni zakon!!!

0
431
Utakmica života je u tijeku….. koliko smo spremni????
Politička povijest se ponavlja onima koji iz povijesti ne uče  i ništa ne mjenjaju.
Možemo bježati od istine ali od odgovornosti nije moguće pobjeći. Rado se bavimo povjesnim istinama i neistinama a zaboravljamo osobnu odgovornost za sadašnjost koja će nekad biti povijest.
Upravo zbog te buduće povijesti postavljamo pitanja i analiziramo svaki segment sadašnjosti.
Prvo Mostar, kako odgovoriti i riješiti, Rješenjem izdato Rješenje koje nije riješeno, a možda postoji samo jedno malo pitanje za najstarijeg vijećnika Tomislava Primorca, nismo sigurni kraj osme ili početak devete decenije, koliko je spreman i hrabar otići u Gruntovnicu Grada Mostara ili će ga zaustaviti portir na stepeništu i zapitati “gdje ćeš”
Osobno sam iskusio probleme sa Mostarskim gruntom, vodio sam Upravni postupak, bio na Sudu “sam sa sobom” i pokojnom braćom. Završio proces nakon 20 godina!!!
Ni danas nisam siguran protiv koga sam bio i zašto sam to prolazio???
Hvala Bogu što mi na put spremi Prvog zapovjednika, koji mi reče “samo nemoj ti tužiti… izgubit ćeš” (spasio me)
Vjerujem da će i u gradu Mostaru nastradati oni koji se budu branili i štitili svoj posjed.
Čekali smo Izbore 12 godina i Gradsko vijeće (8 godin) kako bi izdali Rješenja koja su riješena. A nakon toga rasprava kako imamo dvije strane u sukobu interesa.
Neka vam je Bog na pomoći…..
Posebno vama koji ste u pravu… Deset razloga zašto je dr. Mario Kordić najbolji izbor za Mostar? – HDZ BiH GO Mostar
A sad drugo životno pitanje  od kojeg ovisi opstojnost jednog naroda u BiH a i same BiH koja je državotvorna samo dok u njoj žive tri državotvorna naroda.
E taj državotvorni život najmalobrojnijeg a jednako državotvornog naroda u BiH je izravno povezan sa pitanjem Izbornog zakona????
Naš analitički tim je argumentirano utvrdio kako je Josip Merdžo ekspert i najbolji poznavatelj izbornog prava tri naroda i građana u BiH Josip Merdžo: Rješenje je u legitimnom predstavljanju, sve drugo je neprihvatljivo. Vjerujem u mogućnost dogovora. - HNS BiH
Bjelodano i svima znano kako je ekspert Merdžo građevinski inžinjer, postavlja se pitanje tko će spasiti život i opstojnost Hrvata na svom povjesnom ognjištu, gdje se krunio Kralj Tomislav, i rođeni velikani hrvatske povjesti.
Gdje su eksperti pravnici, političari, očekujemo od njih “plodove” i učinak u političko pravnom okršaju SPAS ili PROPAST političkih prava tri  naroda u BiH.
Gdje su i zašto nisu u timu svi mudraci i znalci??? prof. Mile Lasić ekspert za međunarodno pravo, prof. Horović, prof. Ljubo Zovko,  prof dr. Miljko, prof Žepić, Josip Muselimović, uskoro dr. prava Čolak koji u Beču brani doktorat na njemačkom jeziku
 Sve snage treba uključiti i dužnost je sve razmirice zaboraviti. U ovoj borbi svi trebamo biti jedno.

Ovo je RING zaboravite glamur, vanjštinu i finoću. Mudrost, znanje, istrajnost i povjesni argumenti, do zadnjeg svi u stroj za narod svoj.

(Izaslanstva SDA i HDZ-a BiH razgovarala su večeras u Sarajevu o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.)

Vrijeme će pokazati kako u Predsjednoštvu HDZa u ovom sazivu je samo još jedan političar koji se bavi politikom (u rangu Predsjednika) kao i Prvak hrvatskog naroda, a to je Zdenko Ćosić. Veoma brzo se mora napraviti preustroj i uključiti dokazane svježe i snažne igrače. Žalosno je kako i nakon toliko godina da nije Predsjednika Čovića i Bože Ljubića (voljeli ga ili ne) jedinog kvalitetnog, kompletnog političara i znanstvenika, intelektualca, na političkoj sceni u Hrvata nema boljeg.  Zaključak je jasan, zadnji je čas, da u politici budu političari a u znanosti znanstvenici, u Gradskoj upravi eksperti struke, koji punim imenom i prezimenom stoje iza svojih stručnih odluka i Rješenja.
Povjerenstvo i njegovi članovi koji su nešto odobrili, a kasnije bježe od odgovornosti su za sankcioniranje, a ne izlaženje na teren sa novim članovima.
Na terenu treba biti novoizabrano Povjerenstvo sa novim vijećnicima – članovima. Antonio Zelenika Braco: Ako uđem u GV Mostara bit ću sigurno glas naroda jer i ne znam drugačije nego kao narodni tribun – Hercegovina.in
Na kraju prijedlog Gradonačelniku od kojeg očekujemo promjenu i boljitak svih (u dobroj namjeri) Naš prijedlog je jednoglasno izrečen : imenujte za  glavnog savjetnika Antonia Bracu Zeleniku i djelujte kao jedan na cijelovitom Mostaru i novim projektima, investicijama, digitalizaciji i sigurnosti svih žitelja, za Mostar u kojem je ugodno živjeti svakom životnom dobu.
Analitički Tim bpz-a Mladen Ljubić-Vajta@