Tjedni Komentar “politička zrelost hrvatskog naroda” Izbori……….2020?????

0
293

Kakve  političare imamo na listama za  lokalne izbore 2020 godine ???

Jesu li  spremni gledati u oči i istinu govoriti???

Ima i poštenih i hrabrih koji žele promjenu i organiziran život lokalne zajednice, takve podržavam i lobiram za njih kako bi dobili šansu za realizaciju svih projekata.

Istovremeno, mnogo se nečasnih hvalisavaca  izrodilo u kampanjama, nakon osvojenih mandata. Mnogo je časnih, vrijednih i čestitih zaboravljeno,  a  sebeljubni uzeše zasluge i pozicije. Ovaj put  analitički tim će analizirati i javno objavljivati rezultate političkog djelovanja svakog vijećnika.  Upozoravat ćemo na njihovu odgovornost za  kvalitetu života u gradu Mostaru, infrastrukturu, prometnice, škole, sportske terene, dječja igrališta, radna mjesta, zelene oaze,  vrtiće, komunalnu higijenu grada, stambene objekte i sveukupni kulturni, gospodarski, društveni i politički život zajednice.

Politička kultura podrazumijeva i svijest o važnosti izbora, odnosno važnosti osobe kojoj se daje glas, što zahtjeva informiranost o ciljevima i programu rada, kao i stručnost svakog pojedinačnog kandidata. Kada bude kritična masa onih koji razmišljaju svojom glavom, analiziraju i traže stručne i odgovorne, te za takve glasuju, tek tada možemo očekivati toliko  potrebnu promjenu.

A ako bude dominantna politička nepismenost i biranje podobnih šutljivaca, tada će sve biti isto i nema promjene na bolje. Hrvatskom narodu u njegovom stožernom gradu treba  promjena na dobro za sve stanovnike Mostara. Hrvatskom narodu su potrebni vijećnici i načelnici koji će javno objavljivati sve svoje Odluke i financiranja, koji će hodati svojim gradom i biti dostupni za bilo koju intervenciju. Politički predstavnici hrvatskog naroda na lokalnoj razini trebaju biti vijećnici komunikacije i dijaloga, uvažavanja  i ljudskog dostojanstva.

Politička zrelost hrvatskog naroda zahtjeva i treba kvalitetnu oporbu, koja će upozoravati radi zajedničkog dobra a ne radi osobnog probitka. Sloboda govora i dobronamjerna kritika su alati odgovorne zakonodavne demokratske vlasti.

Svi govori mržnje, sve  UZP optužbe, svako negiranje identiteta i konstitutivnosti, svi negativizmi  sarajevske čaršije i nametnuti  član predsjedništva koji je bez identiteta, koji negira sve što bi trebao predstavljati, koji se lažno predstavlja, sve su to čimbenici koji nas osnažuju u identitetu, političkom subjektivitetu, povijesti, kulturi, jeziku, vjeri i životu predaka  na  ognjištu  domovine Herceg Bosne

Kolumne - Politika - Herceg-Bosna i 18.11. iz današnje perspektive - HercegBosna - Portal Hrvata Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina je zemlja hrvatskog naroda i nikakve medijske  laži i podvale  istinu ne mogu izbrisati.  Jadan je tko podvaljuje kukavičije jaje, tko ne zna tko je i što je, pa  negira temelj opstojnosti Bosne i Hercegovine, pila granu na kojoj živi. Ljudska bijeda bez ljudskog dostojanstva. Stara narodna izreka kaže „za sto lira u sto vira“

Također znamo da je svako zlo za neko dobro, pa i napad na naš identitet je činjenica koja nas ujedinjuje i ohrabruje, istina je nepromjenjiva i vječna, pa tako i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je datost od iskona.

Iziđite na lokalne izbore, zaokružite najbolje čestite i odgovorne.

Analitički Tim bpz-a Voditelj Tima Mladen Ljubić-Vajta