Tjedni Komentar” Život bez Ljudi bi bio idealan u BIH”

0
307
Država je najsloženiji proizvod ljudskoga društva.
Zašto loše živimo???
Najvažniji resurs države su ljudi. Evidentan je nedostatak ljudi, a istovremeno svaki novorođeni je “višak” a najmanje ili gotovo ništa u proračunu se ne raspoređuje na stavku: “kreiranje odgovornih, savjesnih, kreativnih ljudi”
Nema čvrstog kamena temeljca, koji bi opstao na svim testovima. Nema SUSTAVA
Kuharski kazano: imamo šta staviti u lonac za jelo, ali nemamo recept niti vrhunskog kuhara, koji bi morao dati max učinak (uprava)
Jedina istina je: svi se bore za “kutlaču” a u loncu je sve manje jer državu se doživljavam kao nekog tko je dužan dati i osigurati, bez obveza za korisnika.
Mogli smo a možemo i danas kreirati ideal pravne države, ali ne na sceni je revolucionarna država kojoj je visoka i nikad zaključena cijena koštanja. Uvijek… U tijeku stvaranja i  na principu osvete predhodnima. Taj princip oslobađa od odgovornosti i planiranja budućnosti (vječne korekcije predhodnih vlasti)
Državu nije moguće praviti ho-ruk akcijama silom, podpomognutim od stranih sila. Treba projekt napraviti na čvrstim temeljima uvažavanje i poštivanja metodom ZRCALA u svim krajevima BiH
Ali nitko nije spreman “platiti projekt” jer je predhodno lažnim obećanjima zaveo narod na tanak led.
Slijedi pucanje leda ili pravovremene mjere koje mogu promijeniti SMJER NA DOBRO
Do tada velika većina će živjeti sve lošije a mala (i manja) sve bahatije i bez obraz nije (bez noga, ne hodaju, lete) Analitički Tim bpz.ba Voditelj Tima Mladen Ljubić-Vajta